FIFA stelt onderzoek in naar doping in Russisch voetbal

Reacties

De FIFA heeft een onderzoek ingesteld naar elf voetballers uit de Russische competitie die worden genoemd in het onafhankelijke rapport van anti-dopingorganisatie WADA.

FIFA stelt onderzoek in naar doping in Russisch voetbal

De WADA publiceerde het onderzoek op 18 juli, waarin diverse atleten werden beschuldigd van georganiseerde grootschalige doping met hulp van het Ministerie van Sport. In dat alles onthullende rapport van onderzoeker McLaren werd ook een elftal in Rusland actieve profvoetballers genoemd.

Positieve testresultaten zouden tussen 2012 en 2015 zijn verdoezeld. Bij één geval, een buitenlandse speler, zou dat zijn gebeurd met medeweten van Vitaliy Mutko (foto). De minister van Sport en voorzitter van het organisatiecomité van het WK 2018 in Rusland staat dan ook onder grote druk.

Het was voor de wereldvoetbalbond na gesprekken met WADA reden een onderzoek in te stellen, zo meldt het Russische persbureau TASS. De voetbalbond van Rusland (RFU) heeft bevestigd dat de FIFA het vermeende dopegebruik van de Russische spelers onder de loep neemt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.