FIFA pakt wanbetalers als in zaak-Vorm aan

Reacties

Nog steeds wacht FC Utrecht op een uitspraak over een zaak met Tottenham Hotspur-doelman Michel Vorm (31) als hoofdrolspeler. Zeven maanden geleden stapten de Domstedelingen naar de FIFA om transfergeld van Swansea City op te eisen.

FIFA pakt wanbetalers als in zaak-Vorm aan

Tottenham betaalde in de zomer van 2014 ruim zes miljoen euro voor Vorm én Ben Davies, terwijl Gylfi Sigurdsson de omgekeerde weg bewandelde. Aangezien FC Utrecht vier jaar geleden bij de transfer van Vorm een doorverkooppercentage van ruim dertig procent had bedongen bij Swansea City, rekende de club op een mooi bedrag. De club uit Wales liet echter plotseling weten dat Vorm gratis van de hand was gedaan en schreef het geïncasseerde bedrag toe aan Davies.

De zaak van Utrecht staat niet op zichzelf. Zo waren er de afgelopen jaren meer Nederlandse clubs die last hadden van buitenlandse wanbetalers. 'Het goede nieuws is dat dit in de toekomst sneller wordt opgelost', zegt Serge Rossmeisl, directeur van werkgeversorganisatie FBO. Hij handelt in opdracht van de clubs transferconflicten af.

Door een regelwijziging kunnen clubs die langer dan dertig dagen op hun geld wachten, aan de bel trekken. Vervolgens zal de FIFA binnen acht weken uitspraak doen. Rossmeisl: 'Een ambitieus plan van de FIFA. Je ziet aan de Vorm-zaak hoe lang het nu duurt. Nog steeds sturen we over en weer stukken. Voordat er een uitspraak is zijn we zo een jaar verder. Zo zijn er regelmatig Nederlandse clubs de dupe. Ik verwacht hier veel van.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.