FIFA overweegt uitstel inzake toewijzing WK 2018

Nederland en België moeten mogelijk wachten op een besluit over de toekenning van het WK in 2018. De FIFA overweegt uitstel na beschuldigingen van omkoping.

FIFA overweegt uitstel inzake toewijzing WK 2018

Op 2 december buigen de FIFA-leden zich over de toewijzing van het WK in 2018. Maar die datum dreigt geen uitsluitsel te geven na vermoedens van omkoping. Amos Adamu, de voorzitter van de West-Afrikaanse voetbalbond, bleek gevoelig voor een aanbod zijn stem te geven in ruil voor een bijdrage voor kunstgrasvelden in zijn land Nigeria.

Dat bleek na een undercoveractie van twee journalisten van The Sunday Times, die het verzoek van Adamu op video vastlegden. Raynald Temarii, preses van de Oceanische voetbalbond, wordt verdacht van een vergelijkbare actie. Het aanbieden van je stem is in strijd met de FIFA-reglementen.

De FIFA onderzoekt de zaak en wil vooruitlopend op de uitkomsten geen commentaar geven. 'In elk geval zal de FIFA per direct het beschikbare materiaal bestuderen. Pas na de analyse nemen we een besluit over eventuele vervolgstappen', aldus een verklaring.

Naast Nederland en België zijn drie andere partijen in de race voor de organisatie van het WK in 2018. Rusland, Engeland en Portugal/Spanje zijn de andere kandidaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen