FIFA legt Barcelona transferverbod op tot medio 2015

Reacties

Barcelona is flink gestraft door de FIFA. De Spaanse voetbalbond zou volgens de wereldvoetbalbond de reglementen voor het vastleggen van buitenlandse spelers onder de achttien jaar hebben overtreden en daardoor mag de Catalaanse grootmacht de komende twee transferperiodes geen spelers aantrekken. Pas in de zomer van 2015 mag Barcelona weer spelers gaan kopen.

FIFA legt Barcelona transferverbod op tot medio 2015

De FIFA spreekt van overtredingen gedurende vijf jaar, van 2009 tot en met 2013. In totaal zou Barcelona bij tien transfers van buitenlandse minderjarigen de regels niet in acht genomen hebben. Zeker dat de elfjarige Nederlander Fodé Fofana, die de overstap van de amateurclub GVAV Rapiditas naar FC Barcelona maakte, niet tot die besproken transfers behoort. Voor kinderen van onder de twaalf is geen regelgeving. Ook moet door Barcelona een boete van bijna vier ton, 370.000 euro, worden betaald.

De Spaanse voetbalbond wordt medeplichtigheid verweten en krijgt een boete van 410.000 euro opgelegd. In de komende drie maanden moet Barcelona tonen dat het de regels wel in acht gaat nemen. In die periode kan de club wel in beroep gaan.

In 2009 kreeg Chelsea ook een transferverbod. Destijds was dat omdat de zestienjarige Gaël Kakuta, later Vitesse, zou zijn aangezet tot contractbreuk met zijn werkgever Lens. Uiteindelijk werd Chelsea vrijgesproken door het wereldwijde sporttribunaal CAS.

Eerder dit seizoen raakte Barcelona ook al in opspraak toen bleek dat veel meer geld was betaald voor Neymar dan de aanvankelijk gemelde transfersom van 57 miljoen euro. Bovendien zou Barcelona bij die transfer belasting ontdoken hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.