FIFA komt met statement over WK's 2018 en 2022

Reacties

De wereldvoetbalbond (FIFA) komt donderdagochtend met een verklaring over het toewijzingsproces van de WK's van 2018 en 2022, die worden georganiseerd door respectievelijk Rusland en Qatar.

FIFA komt met statement over WK's 2018 en 2022

Dat laat de FIFA weten via Twitter. Om 10.00 uur presenteert de voorzitter van de ethische commissie een onderzoek naar de toewijzing in december 2010. Nederland wilde samen met België het WK in 2018 organiseren, maar de wereldvoetbalbond koos voor Rusland.

Over het WK van vier jaar later in Qatar is de afgelopen jaren veel meer te doen geweest. Zo is het in dat land te heet om het toernooi in de zomer te organiseren. De FIFA overweegt nu om de mondiale eindronde af te werken tijdens de wintermaanden.

Michael Garcia, hoofdonderzoeker van de ethische commissie van de FIFA, leidde eerder dit jaar een onderzoek naar vermeende corruptie en liet eerder al weten het rapport graag openbaar te maken. Maar dat was geen optie.

Dat liet Joachim Eckert, voorzitter van de ethische commissie, vorige maand nog weten. 'Volledige publicatie zou de FIFA in een lastige juridische positie brengen.' Donderdag is het Eckert die het statement naar buiten brengt.

Qatar wordt vrijgepleit van beschuldigingen over corruptie omtrent het verkrijgen van de organisatie, weet de BBC. Het land werd ervan verdacht voor bijna vier miljoen euro officials te hebben omgekocht. Ook vanuit Rusland zouden er steekpenningen betaald zijn, maar de FIFA verklaart donderdag waarschijnlijk dat er geen strafbare zaken aan het licht zijn gekomen bij het onderzoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.