FIFA handhaaft transferverbod van Barcelona

Reacties

De FIFA handhaaft de straf die Barcelona kreeg opgelegd voor het overtreden van de regels bij het binnenhalen van spelers van buiten Europa die onder de achttien waren. Het gezamenlijke beroep van de Catalaanse club en de Spaanse voetbalbond (RFEF) is afgewezen, waardoor Barcelona met ingang van januari 2015 voor twee transferperiodes een transferverbod heeft.

FIFA handhaaft transferverbod van Barcelona

Het verbod zou aanvankelijk gelden voor de transferperiodes van de zomer van 2014 en de winterstop van het seizoen 2014/15. Door het beroep werd de straf opgeschort en kon Barcelona deze transferperiode wel de nodige versterkingen binnenhalen. In de winterse transferperiode van het seizoen 2014/15 én die van de zomer daarna kan Barcelona dus géén spelers halen, verkopen mag wel.

Tot 1 september heeft Barcelona dus nog wél de tijd om spelers vast te leggen, aangezien de straf pas in 2015 van kracht is. In de afgelopen transferperiode werden al Alen Halilovic (Dinamo Zagreb, Kro), Luis Suarez (Liverpool, Eng), Jérémy Mathieu (Valencia, Spa), Ivan Rakitic (Sevilla, Spa), Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach, Dui), Claudio Bravo (Real Sociedad, Spa) en Thomas Vermaelen (Arsenal, Eng) naar Camp Nou gehaald voor een totaalbedrag van rond de 155 miljoen euro.

Barcelona kreeg de flinke straf omdat het tussen 2009 en 2013 de regels bij het binnenhalen van tien spelers van buiten Europa die onder de achttien waren, niet in acht had genomen. Behalve de straf kreeg Barcelona ook een boete van 370.000 euro.

Barcelona kan de beslissing nog aanvechten bij het internationaal sporttribunaal CAS. De club heeft bovendien negentig dagen gekregen om aan te tonen dat zij de zaken wel op orde heeft. Voor het beroep ondernam de club op dat gebied ook al actie om de FIFA te overtuigen, hetgeen vergeefs bleek. Ook de Spaanse bond heeft een boete gekregen (410.000 euro) en is op de vingers getikt voor het creëren van een milieu waarin de regels overtreden konden worden. De RFEF heeft een jaar gekregen om verbetering te tonen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.