FIFA grijpt in en stelt crisiscomité aan bij Argentijnse bond

Reacties

De FIFA heeft de Argentijnse voetbalbond AFA onder curatele gesteld. Een crisiscomité bestaande uit zeven man zal de federatie tot de verkiezingen van volgend jaar leiden.

FIFA grijpt in en stelt crisiscomité aan bij Argentijnse bond

De beslissing van de FIFA betekent automatisch het einde van het voorzitterschap van Luis Segura, die eerder deze week werd aangeklaagd wegens mogelijke fraude bij de verkoop van televisierechten. De AFA verkeert al jaren in een financiële en constitutionele crisis. De omstreden Julio Grondona, die tot zijn dood in 2014 de bond leidde en volgens kwade tongen de federatie als zijn speeltje zag, wordt als hoofdschuldige gezien voor alle problemen.

Segura kwam vorig jaar aan de macht na een opmerkelijke verkiezing waarbij er 76 stemmen werden uitgebracht terwijl er maar 75 vertegenwoordigers stemrecht hadden.

De beslissing van de FIFA om in te grijpen komt twee dagen voor de finale van de strijd om de Copa América tussen Argentinië en Chili. Toevallig uitte Lionel Messi vrijdag grote kritiek op het organisatievermogen van de AFA. Aanleiding was de vertraging die de selectie van de tweevoudig wereldkampioen opliep op weg van Houston naar New Jersey, waar zondag de finale wordt gespeeld. 'Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt', klaagde Messi tijdens een persconferentie.

Una vez mas esperando en un avion para intentar salir al destino .. Que desastre son los de AFA por dios !!!!

Een foto die is geplaatst door Leo Messi (@leomessi) op

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.