FIFA als Noord-Koreaans bolwerk, goed doel Gentenaar

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

FIFA als Noord-Koreaans bolwerk, goed doel Gentenaar

Eerder maakten we vandaag in deze rubriek al melding van de merkwaardige pils-shirts van de Spaanse tweededivisionist Deportivo Lugo (zie onder). Het kan nog gekker, want de spelers van de Spaanse derdeklasser Cultural lopen volgend seizoen verkleed als obers over het veld. Wij hopen dat het van een bekerduel komt tussen de obers van Cultural en pilsjes van Lugo en dat de scheidsrechter dan verkleed gaat als bardame.

'Het was als een Noord-Koreaanse bijeenkomst: Leve de Grote Leider.'
Greg Dyke, voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA), woonde tijdens het WK een bijeenkomst van de FIFA bij en greep dat onderhoud nog maar eens aan om kritiek te uiten aan het adres van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. En passant meldde hij dat Engeland zich niet meer kandidaat stelt om een WK te organiseren zolang de Zwitser betrokken is bij de wereldvoetbalbond. (Reuters)

•  Robert Lewandowski heeft zijn eerste goal al te pakken bij Bayern München. Uiteraard is hij daar zeer verguld mee, zoals blijkt uit onderstaand filmpje.

'Als hij mijn advies nodig heeft, zal ik hem helpen. Maar ik weet zeker dat Roy Hodgson de juiste aanvoerder aanwijst.'
•  Nu Steven Gerrard is gestopt als aanvoerder van de nationale ploeg zal in Engeland een nieuwe leider moeten opstaan. Gerrard is bereid te helpen bij die benoeming. (Londen Evening Standard)

•  Voormalig NEC-doelman Dennis Gentenaar heeft een goed doel gekoppeld aan zijn afscheidswedstrijd van 3 augustus: de Stamceldonorbank. Ernstig zieke kinderen of volwassenen die lijden aan een kwaadaardige bloedziekte hebben stamcellen van een gezonde donor nodig om weer beter te kunnen worden.

Gentenaar legt zijn bedoelingen op de clubwebsite uit: 'Toen ik hoorde dat één dag in de stoel van de donorbank iemands leven kan redden, hoefde ik geen twee keer na te denken en heb ik meteen 'ja' gezegd. Ik schrok dat er maar zo weinig stamceldonors zijn (red. 10.000 in Zuidoost-Nederland). Waarschijnlijk omdat er maar weinig mensen iets van dit onderwerp weten.  Vaak kom je pas met zo'n onderwerp in aanraking, als iemand binnen je familie of in je kennissenkring ziek wordt en een stamceltransplantatie nodig heeft om te kunnen genezen. Om bewustwording te creëren en het aantal donoren op te krikken, wil ik de Open Dag en mijn afscheidswedstrijd gebruiken. De opbrengsten van de wedstrijd gaan naar Stamceldonorbank Europdonor Nijmegen. Ook ga ik er persoonlijk voor zorgen dat de hele NEC-selectie stamceldonor wordt!'

'Zijn besluit heeft mij enorm verrast. Van veel mensen had ik het begrepen, maar niet van Philipp Lahm. Hij is dertig en nog lang niet versleten. Wereldkampioen zijn, is toch geen reden om te stoppen?'
Franz Beckenbauer, icoon van het Duitse voetbal, baalt ervan dat Lahm een punt achter zijn interlandloopbaan heeft gezet. (Sky Sports)

'Niemand speelde goed, maar hij wisselde maar één iemand.'
Lucás Piazon herhaalt nog maar eens dat hij meent onterecht de schuld te hebben gekregen van de ineenstorting van Vitesse na de winterstop van het vorige seizoen. (The Daily Mail).

• Bier en voetbal. In veel gevallen gaat het samen. In de Spaanse Segunda División is dat zeker het geval bij Deportivo Lugo. Het onderstaande opmerkelijke shirt heeft alles te maken met de hoofdsponsor: een bierbrouwer. Ach, vermakelijk is het zeker. Maar de vraag blijft of het voor de heren voetballers leuk is om als pintje over het veld te bewegen.

'Alles wat ik nu doe draait om het indruk maken op de nieuwe trainer.'
• Manchester United-aanvaller Wilfried Zaha hoopt tijdens de oefentrip in Los Angeles indruk te maken op manager Louis van Gaal. (clubwebsite)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.