Feyenoord-Vitesse verplaatst naar maandag 11 mei

Reacties

De competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse in De Kuip is verplaatst naar maandag 11 mei. Het duel zou aanvankelijk gespeeld worden op zondag 10 mei, maar politie-acties noopten burgemeester Ahmed Aboutaleb om de wedstrijd te verbieden voor die dag.

Feyenoord-Vitesse verplaatst naar maandag 11 mei

Feyenoord laat vrijdag weten dat de wedstrijd is ingepland voor maandag 11 mei om 20.00 uur. De nieuwe datum voor Feyenoord - Vitesse zorgde er niet voor dat ook de acht resterende Eredivisie-duels worden uitgesteld. De bedoeling is dat alle clubs wel met een gelijk aantal duels aan de laatste speelronde beginnen, waardoor Feyenoord - Vitesse vóór het laatste Eredivisie-weekend moest worden ingepland.

De KNVB heeft als streven de twee laatste speelronden van de Eredivisie tegelijkertijd af te werken voor een zo eerlijk mogelijk competitieverloop en is dan ook teleurgesteld dat het competitieschema door de politie-acties moet worden gewijzigd en spreekt van 'een sportief onwenselijke situatie'.

Het duel tussen Feyenoord en Vitesse is belangrijk voor de strijd om de derde plaats. Die is met 59 punten nu nog in handen van de Rotterdammers. Nummer vier AZ (56) ontvangt zondag om 14.30 uur NAC Breda, terwijl Vitesse (54) bij een zege in De Kuip ook nog kans maakt op directe plaatsing voor Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.