Feyenoord-opponent Standard verslaat Rijeka

Standard Luik heeft in Groep G van de Europa League, de poule waarvan ook Feyenoord deel uitmaakt, de eerste groepswedstrijd gewonnen van NK Rijeka: 2-0.

Lange tijd leek het duel in Luik uit te monden in een doelpuntloze remise. Tot een kwartier tijd. Vanuit het niets opende Laurent Ciman (foto) de score.

De Belgische verdediger kopte raak uit de vrije trap van invaller Paul José Mpoku, waarna Vinicius Araujo vlak voor tijd de eindstand bepaalde. Maar dat de zege tegen de verhouding in was, is wel duidelijk.

De aanwezige fans zagen een gezapige eerste helft waarin niet werd gescoord. Ook na de rust was het pover. Zowel de Belgen als de bezoekers kregen kansjes. Maar overtuigend was het allerminst. Op 2 oktober is Standard de volgende tegenstander van Feyenoord, in De Kuip.