Feyenoord-fan Barto dolblij met goals tegen 'aardig cluppie'

Voor Martijn Barto is donderdag 15 december een dag om nooit te vergeten. Bij de aanvaller overheerst trots nadat hij SC Cambuur aan een sensationele bekerzege (2-1) op Ajax heeft geholpen.

De inmiddels 32-jarige spits sloeg in de eerste helft twee keer toe oog in oog met Ajax-doelman Diederik Boer. Barto weet dat een hattrick als het ware voor het grijpen lag in de tweede helft. 'Ik kreeg drie kansen en er gingen er twee in. Bij de derde bleef ik alleen niet rustig genoeg. Dat mag ik mezelf verwijten, maar vanavond verwijt ik mezelf en het team even helemaal niets. We mogen trots zijn op onszelf', blikt hij terug bij FOX Sports.

Dat de zege Cambuur ook toekwam, maakt het gevoel bij Barto des te beter. 'Iedereen heeft kunnen zien dat we aardig stonden te verdedigen. Dat deden we goed en echt als een collectief. Bij een 2-0 voorsprong mag je ook verdedigen en zover ik weet hebben we maar ook maar één of twee kansen weggegeven.'

Tot zijn veertiende woonde Barto in Spijkenisse en van jongs af aan is hij supporter van Feyenoord. Zijn Feyenoord-hart klopte donderdagavond daarom nog net wat harder. 'Ik ben altijd blij als ik mag spelen en nog blijer als ik scoor. Vandaag doe ik dat ook nog eens twee keer tegen een aardig cluppie. Ik wacht nog even met het aanzetten van mijn telefoon, want er staan een hoop berichten op denk ik.'