Feyenoorder Mokotjo voor drie jaar naar PEC Zwolle

Kamohelo Mokotjo speelt de komende drie seizoenen voor PEC Zwolle. De middenvelder stapt na drie seizoenen Feyenoord over naar de ploeg die vanaf volgend seizoen onder leiding staat van trainer Ron Jans.

Feyenoorder Mokotjo voor drie jaar naar PEC Zwolle

'Ik ben dolblij met mijn transfer naar PEC. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Die krijg ik nu in Zwolle', aldus de Zuid-Afrikaan. 'Na een gesprek met Ron Jans en technisch directeur Gerard Nijkamp had ik gelijk al een positief gevoel over de club.'

De 22-jarige Mokotjo speelde 35 competitieduels voor de club uit Rotterdam-Zuid, nadat hij in de zomer van 2010 terugkeerde van een huurperiode bij Excelsior. Waar zijn eerste seizoenen stormachtig verliepen, was het huidige seizoen teleurstellend. Slechts een keer mocht Mokotjo opdraven in het keurkorps van trainer Ronald Koeman.

'Het blijft natuurlijk jammer dat ik in Rotterdam niet echt heb kunnen doorbreken. Ik had ook de pech dat er een heel goede lichting spelers was. Jordy Clasie heeft zich bijvoorbeeld stormachtig ontwikkeld en het Nederlands Elftal gehaald. En ook Ruud Vormer was nog aangetrokken als controlerende middenvelder', legt Mokotjo uit.

Zwolle is zeer te spreken over hun nieuwste aanwinst. 'Hij is een type speler dat we nog niet in onze selectie hebben. Hij heeft veel, positief, gif in zijn spel. Het is mooi dat we hem voor drie seizoenen hebben kunnen vastleggen', aldus Nijkamp.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen