Feyenoord-directeur Gudde neemt zitting in rvc Eredivisie CV

Reacties

Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord is toegetreden tot de raad van commissarissen van de Eredivisie CV. Hij volgt Gert Jan Nijweide op.

Feyenoord-directeur Gudde neemt zitting in rvc Eredivisie CV

In de rvc was een plek vrijgekomen omdat Nijweide per 1 december opstapte als manager finance & control bij FC Twente en dus ook zijn zetel bij de Eredivisie CV moest opgeven. Donderdag werd Gudde, sinds 2007 werkzaam bij Feyenoord, benoemd. 'Dit is eervol voor mezelf en zeker ook voor Feyenoord', laat Gudde in een reactie op de clubwebsite weten.

'Het betekent dat ons gezonde financiële beleid van de laatste jaren niet onopgemerkt is gebleven. Dit zal zeker hebben meegespeeld bij het besluit om mij voor deze functie te benaderen', zo denkt hij. 'De grootste uitdaging zal de komende jaren zijn om er met elkaar voor te zorgen dat voetbal in Nederland in financieel opzicht gezond en toch sportief onderscheidend blijft in een wereld waarin anderen over honderden miljoenen beschikken.'

In de Eredivisie CV zijn alle achttien clubs van het hoogste niveau vertegenwoordigd. Naast Gudde vormen voorzitter Henk Kivits en PSV-directeur Toon Gerbrands nu de raad van commissarissen. Gudde en Gerbrands maken daarnaast ook deel uit van het toezichtsorgaan van Eredivisie Media & Marketing CV (EMM). Dat bedrijf exploiteert de media- en sponsorrechten van de clubs uit de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.