Feyenoord-aanvallers in topvorm voor duel met Vitesse

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Feyenoord heeft zaterdagavond voor eigen publiek tegen Vitesse genoeg aan een punt om zich ook officieel tot winterkampioen te kronen.

Feyenoord-aanvallers in topvorm voor duel met Vitesse
Speelronde: 17
Aftrap: zaterdag 17 december, 19.45 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

• Feyenoord verloor slechts drie van de voorgaande 31 Eredivisie-ontmoetingen met Vitesse in eigen huis (W18, G10).

• Vorig seizoen leverden de twee competitieduels tussen Feyenoord en Vitesse in totaal dertig schoten op, het laagste aantal in 2015/16.

• Feyenoord maakte 26 doelpunten in de eerste acht thuisduels van dit Eredivisie-seizoen, het hoogste aantal van de Rotterdammers sinds 1987/88 (toen 28). Jens Toornstra was in zijn laatste acht competitieduels in De Kuip goed voor vijf goals en zes assists.

• Geen speler was in 2016 bij meer Eredivisie-doelpunten voor Feyenoord betrokken dan Nicolai Jørgensen (achttien: twaalf goals, zes assists - Jens Toornstra ook achttien). Feyenoord is de enige ploeg die in het kalenderjaar 2016 nog geen rode kaart in de Eredivisie kreeg.

• Giovanni van Bronckhorst verloor als trainer al zijn Eredivisie-wedstrijden tegen teams van Henk Fraser (twee), tegen geen enkele andere hoofdtrainer verloor hij vaker (ook twee tegen Phillip Cocu).

• Vitesse wist de laatste twee competitieduels winnend af te sluiten, de Arnhemmers wonnen in februari 2015 voor het laatst minimaal drie Eredivisie-duels op rij (toen zes).

• Alleen PSV (elf) kreeg in de laatste vijf speelronden minder schoten op doel tegen dan Vitesse (vijftien).

• Zes van de acht Eredivisie-doelpunten van Ricky van Wolfswinkel dit seizoen waren de openingstreffer van het duel.

Feyenoord moet tegen Vitesse vooral waken voor Ricky van Wolfswinkel, die dit seizoen al zes keer het eerste doelpunt maakte in een Eredivisie-wedstrijd.
Feyenoord moet tegen Vitesse vooral waken voor Ricky van Wolfswinkel, die dit seizoen al zes keer het eerste doelpunt maakte in een Eredivisie-wedstrijd.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.