Feyenoord zonder spits Fernandez op jacht naar winst

Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan zondagmiddag in de belangrijke uitwedstrijd tegen SC Heerenveen geen beroep doen op aanvaller Guyon Fernandez.

Feyenoord zonder spits Fernandez op jacht naar winst

De spits is niet tijdig hersteld van een hamstringblessure. Fernandez werd vrijdag onderworpen aan een laatste test, maar doorstond deze niet. De aanvaller miste midweeks al de wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Het duel in het Abe Lenstra-stadion begint zondag om 14.30 uur. Bij winst in Friesland is Feyenoord verzekerd van de tweede plaats en deelname aan de voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Ron Jans moet óf winnen óf verliezen om Europees voetbal veilig te stellen.

'Natuurlijk is dat voor hen een rare situatie', aldus Koeman. ‘Ook de KNVB zal hier niet blij mee zijn. Voor ons telt er zondag maar één scenario, en dat is winnen. We benaderen deze wedstrijd dan ook niet anders dan normaal. Van de laatste tien wedstrijden hebben we er acht gewonnen en we zijn goed genoeg om ook deze te winnen. Het vertrouwen in de groep is groot.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's