Feyenoord zonder Kuijt in cruciale topper tegen PSV

Reacties

Dirk Kuijt heeft zondag geen basisplaats bij Feyenoord in de cruciale Eredivisie-wedstrijd tegen PSV. Trainer Giovanni van Bronckhorst kiest voor Steven Berghuis en Jens Toornstra.

Feyenoord zonder Kuijt in cruciale topper tegen PSV

Voorafgaand aan de topper werd het spelletje Wie van de Drie weer veelvuldig gespeeld aangaande de Feyenoord-basis. De afgelopen duels moest Van Bronckhorst steeds een keuze maken tussen Kuijt, Toornstra en Berghuis. Uiteindelijk is de aanvoerder gepasseerd.

Zoals verwacht keert Tonny Vilhena, die afgelopen week tegen ADO Den Haag werd gespaard omdat hij op scherp staat, terug in de basis. Terence Kongolo krijgt de voorkeur boven Miquel Nelom, waar dit afgelopen week nog andersom was. Kongolo werd op bezoek bij ADO Den Haag vanwege lichte fysieke klachten aan de kant gehouden.

'Ik kies voor het team waarvan ik denk dat die de wedstrijd gaan winnen', aldus Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. 'Dat doen we met z'n allen. Er zijn nog genoeg mogelijkheden om Dirk in te brengen. Ik heb al eerder een dergelijke keuze moeten maken, ook met andere jongens. Of dit moeilijk is? Ik maak keuzes in het belang van het team.'

PSV-coach Phillip Cocu voert ten opzichte van het duel met NEC van acht dagen geleden (3-1 winst) één mutatie door in zijn opstelling. Steven Bergwijn verliest zijn plaats aan Gastón Pereiro. De Eindhovenaren bezetten de derde plaats, op liefst acht punten van koploper Feyenoord. Eerder dit seizoen wonnen de Rotterdammers met 0-1 bij PSV.

De aftrap van Feyenoord - PSV is om 14.30 uur. Bas Nijhuis fungeert als scheidsrechter in De Kuip.

Opstelling Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Elia

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Isimat, Moreno, Willems; Guardado, Pröpper, Van Ginkel; Ramselaar, Luuk de Jong, Pereiro

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.