Feyenoord zoekt in Breda naar positief slot van 2014

Reacties

● NAC Breda speelde 47 keer eerder thuis tegen Feyenoord in de Eredivisie. De thuisploeg won dertien keer, terwijl de Rotterdammers 24 zeges noteerden (G10).

Feyenoord zoekt in Breda naar positief slot van 2014

● NAC won slechts een van de laatste zes thuiswedstrijden tegen Feyenoord in de competitie (G2, V3).

● Feyenoord verloor in september 2010 voor het laatst van NAC Breda (thuis en uit); sindsdien wonnen de Rotterdammers vijf van de zeven ontmoetingen.

● Bij elke NAC-Feyenoord van de afgelopen drie seizoenen werd één penalty gegeven en in de laatste twee edities van dit duel viel drie keer rood.

● NAC is met nog één wedstrijd te gaan al de slechtst presterende Eredivisie-ploeg van 2014 (exclusief gedegradeerde en gepromoveerde teams); de Bredanaren staan nu op 26 punten uit 32 wedstrijden.

● NAC kreeg als enige ploeg tot dusverre geen kopdoelpunt tegen, terwijl alleen PSV (negen) vaker met het hoofd scoorde dan Feyenoord (acht).

● Feyenoord won in de laatste zes seizoenen telkens de laatste Eredivisie-wedstrijd van het jaar.

● Feyenoord kreeg in de laatste twee uitwedstrijden in de Eredivisie net zo veel doelpunten tegen als in de twaalf uitduels daarvoor (zes).

● Colin Kazim-Richards was in acht van zijn laatste negen wedstrijden voor Feyenoord (alle competities) betrokken bij een doelpunt (drie goals, vijf assists).

● Fred Rutten won als trainer slechts één van de zeven Eredivisie-wedstrijden tegen NAC in Breda (G2, V4).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.