Feyenoord zit in de wachtkamer voor Ryo Miyaichi

Een beslissing over de toekomst van Ryo Miyaichi laat nog op zich wachten. Arsenal neemt pas in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een besluit over de Feyenoord-huurling.

Feyenoord zit in de wachtkamer voor Ryo Miyaichi

Feyenoord wil graag de achttienjarige Miyaichi ook komend seizoen onder de hoede nemen. De Japanse aanvaller groeide al snel na zijn entree in de winterstop uit tot de status van publiekslieveling in De Kuip.

De Rotterdamse club is afhankelijk van Arsenal, dat Miyaichi onder contract heeft. Uit Londen valt op korte termijn geen besluit te verwachten. Pas in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt meer duidelijkheid verwacht.

'Dat moeten we respecteren', zei technisch directeur Martin van Geel. 'Hij zal waarschijnlijk nog niet bij Arsenal gaan spelen, omdat de Engelse reglementen dat niet toestaan. Maar het kan zijn dat hij bij een andere club in Europa wordt ondergebracht. Uiteraard hopen we dat Feyenoord opnieuw de voorkeur krijgt. Hij is tenslotte al een beetje gewend hier.'

Feyenoord kreeg wel duidelijkheid over Guyon Fernandez, Miquel Nelom en Stefan de Vrij. De twee spelers van Excelsior verbonden zich aan de club uit Rotterdam-Zuid, terwijl de laatste zijn contract tussentijds openbrak. Jordy Clasie en Kaj Ramsteijn, die dit seizoen op huurbasis voor Excelsior uitkomen, krijgen in de voorbereiding een kans zich te bewijzen bij Feyenoord.

Op zoek naar aanwinsten voor de selectie kijkt Feyenoord noodgedwongen eerst in de eigen omgeving. ‘Voor eventuele versterkingen kijken we altijd eerst bij de jeugdopleiding, dan bij Excelsior, daarna in de rest van Nederland en pas als laatste buiten de landsgrenzen', aldus Van Geel.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's