Feyenoord zet FC Utrecht in De Kuip na rust te kijk

FC Utrecht liet de kans liggen Feyenoord op eigen veld te verslaan. In De Kuip was een eigen doelpunt van Alje Schut het keerpunt, met een Rotterdams succes als resultaat.

De 3-1 nederlaag had FC Utrecht ook aan zichzelf te wijten. In de eerste helft was de ploeg van trainer Ton du Chatinier beduidend beter. Feyenoord had totaal geen grip op het spel vooral Dries Mertens. De aanvallende middenvelder raakte de paal en stond ook aan de basis van de voorsprong.

Feyenoord-keeper Erwin Mulder verwerkte een vrije trap van Jan Wuytens na een overtreding op Mertens verkeerd en bood daarmee de attente Ricky van Wolfswinkel de gelegenheid om na twaalf minuten de score namens FC Utrecht te openen. Met slechts een 1-0 achterstand mocht Feyenoord zich gezien de verhoudingen gelukkig prijzen.

De marge bleek voor FC Utrecht onvoldoende om het herboren Feyenoord in de tweede helft van het lijf te houden. De Rotterdamse ploeg kwam na rust met beduidend meer elan uit de kleedkamer. In plaats van machteloosheid kwam vertrouwen in de goede afloop.

Feyenoord kreeg daarbij een welkome steun in de rug van FC Utrecht. Alje Schut werkte zeven minuten na rust een voorzet van Stefan de Vrij achter zijn eigen doelman Michel Vorm. Voor de Rotterdamse ploeg was dat het moment voor hernieuwd bravoure, dat zich vertaalde in doelpunten van Luigi Bruins en Leroy Fer.