Feyenoord zet De Graafschap op afstand

Feyenoord maakte op de Vijverberg weinig indruk, maar trof het dat De Graafschap op eigen veld nog minder liet zien (0-2).

Feyenoord kwam in Doetinchem wél goed voor de dag. Maar na een sterk eerste kwartier met kansen voor Georginio Wijnaldum, Jon Dahl Tomasson en Diego Biseswar maakte de Rotterdamse formatie steeds minder klaar.

De openingstreffer van Karim El Ahmadi negen minuten na rust bood uitkomst voor het worstelende Feyenoord. De Marokkaanse middenvelder had rustig kunnen opstomen en met een schot door de benen van Jordy Buijs De Graafschap-keeper Erik Heijblok gepasseerd.

Het gebrek aan verweer bij de 0-1 was illustratief voor het magere verzet van De Graafschap. De ploeg van trainer Henk van Stee, die deze week nog de unanieme steun had gekregen van zijn selectie, was nauwelijks in staat tot iets constructiefs. Pas na 25 minuten tekende Ben Sahar voor het eerste Doetinchemse wapenfeit.

Pas in de laatste twintig minuten was er sprake van een offensief van De Graafschap, dat met opportunisme Feyenoord onder druk zette. Onder andere Jason Oost was dicht bij de gelijkmaker. De goal viel na een fout van Muslu Nalbantoglu aan de andere kant. Met een fraai wippertje over Heijblok zorgde Tomasson voor opluchting bij Feyenoord, dat dankzij de tweede uitzege van het seizoen naar de elfde plaats klom en de voorsprong op nummer zeventien De Graafschap vergrootte tot tien punten.