Feyenoord wint zonder Pellè oefenduel met ASWH

Reacties

Feyenoord heeft vrijdagavond het oefenduel met Hoofdklasser ASWH met 6-1 gewonnen. In Hendrik Ido Ambacht was Graziano Pellè (foto) vanwege zijn naderende transfer naar Southampton al niet meer van de partij.

Feyenoord wint zonder Pellè oefenduel met ASWH

In het vierde oefenduel van de voorbereiding ging de ploeg van Fred Rutten rusten met een 0-3 voorsprong. Na de onderbreking werden daar nog drie treffers aan toegevoegd. Mitchell Te Vrede (2), Jean-Paul Boëtius (2, waarvan een penalty),  John Goossens en Elvis Manu waren de doelpuntenmakers.

Rutten toonde zich na afloop tevreden met de vorderingen van zijn ploeg. 'Met name in fysiek opzicht hebben we bereikt wat we wilden bereiken', zei de trainer op de website van Feyenoord.

'De manier waarop wij aan de wedstrijd begonnen kost veel energie. In mijn ogen is het dus logisch dat we, na het trainingskamp van afgelopen week, die speelwijze niet de hele wedstrijd konden volhouden. Alleen werden we als gevolg van vermoeidheid ook slordiger in ons spel, dat is iets waar ik minder tevreden over ben', aldus Rutten.

Lex Immers was opnieuw de aanvoerder bij de Rotterdammers. In de slotfase droeg Ruud Vormer de aanvoerdersband. Doelman Warner Hahn moest in die slotfase wel het eerste tegendoelpunt van de voorbereiding toestaan. Dat was tegen SV Honselersdijk (8-0), VOC (1-0) en FC Horst (0-8) immers nog niet gebeurd.

Pellè
De Italiaan Pellè maakte vrijdag zijn opwachting niet. Dat alles heeft te maken met het akkoord dat Southampton en Feyenoord op hoofdlijnen bereikt hebben. Vandaag werd opnieuw gesproken en een overgang naar de club van voormalig Feyenoord-trainer Ronald Koeman is slechts een kwestie van tijd.

In dat geval vertrekt Pellè voor acht miljoen euro naar Southampton. De spits zelf is ook al akkoord met het aanbod van de club. Zowel Feyenoord als Southampton wil snel zaken doen. Pas als Pellè weg is, kunnen de Rotterdammers zich volledig richten op Bas Dost, met wie de club al eerder sprak.

Dost zelf staat niet onwelwillend tegenover een vertrek naar De Kuip, maar volgens ingewijden verlopen de onderhandelingen met zijn club VfL Wolfsburg weer een stuk moeilijker. Zodra Pellè vertrokken is, zal technisch directeur Martin van Geel proberen de overgang van Dost rond te maken en is Feyenoord verzekerd van een spits voor het nieuwe seizoen.         

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.