Feyenoord wint thuis eenvoudig van RKC Waalwijk

Zonder veel moeite won Feyenoord zijn thuisduel met RKC Waalwijk. De bezoekers hielden lang stand, maar in de slotfase voerden de Rotterdammers de score tegen de hekkensluiter op.

Feyenoord wint thuis eenvoudig van RKC Waalwijk

RKC toonde weinig ontzag voor Feyenoord, maar het verschil in klasse was simpelweg te groot. Toch duurde het bijna een half uur voordat de thuisclub de score opende. Op aangeven van Jon Dahl Tomasson zocht Andwelé Slory de diepte en passeerde RKC-doelman Jurgen Wevers in de verre hoek. Het lukte Feyenoord echter lange tijd niet de score verder uit te breiden.

Tot een kwartier voor tijd bleef het 1-0 voor de thuisploeg. Toen maakte Toni Varela de 2-0 voor Feyenoord. Op aangeven van Diego Biseswar passeerde de RKC-speler zijn eigen doelman. In blessuretijd maakte Georginio Wijnaldum er nog 3-0 van. Na een subtiel hakje van Tomasson raakte de middenvelder eerst nog de paal, maar Wijnaldum reageerde attent op de rebound.

Door de overwinning stijgt Feyenoord naar de derde plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Mario Been heeft evenveel punten als koploper PSV, maar Feyenoord speelde een wedstrijd meer. RKC blijft ook na negen wedstrijden hekkensluiter in de Eredivisie. De ploeg uit Waalwijk heeft drie punten.

Bekijk hier al onze video's