Feyenoord wil verder met Basaçikoglu en hoopt op Vilhena

Reacties

Bilal Basaçikoglu kan zijn contract bij Feyenoord verlengen. De aanvaller heeft een verbintenis tot de zomer van 2018, zodat de club nu moet beslissen of zij verder wil met Bilal of hem op de transferlijst plaatst.

Feyenoord wil verder met Basaçikoglu en hoopt op Vilhena

Hoewel de Turkse jeugdinternational niet op een basisplaats kan rekenen, ziet Feyenoord toch toekomst in hem. Bovendien kan technisch directeur Martin van Geel op dit moment nooit zo veel voor Basaçikoglu vragen als het bedrag waarvoor hij hem in de zomer van 2014 overnam van SC Heerenveen. Dat was 3,5 miljoen euro. Door het contract van de aanvaller te verlengen, hoeft Van Geel deze aankoop niet met verlies de deur uit te doen.

Feyenoord is sowieso al druk bezig met komend seizoen. Slechts Dirk Kuijt heeft een aflopend contract, maar hij wacht nog met het nemen van de beslissing om wel of niet te stoppen. Verder zal de club volgens het eigen beleid ook spelers moeten verkopen. Dat heeft Feyenoord tot dusver niet gedaan. Rick Karsdorp is een mogelijke optie. Hij verlengde zijn contract tot de zomer van 2020 en wordt al een tijdje gevolgd door een groot aantal Europese (top)clubs. Dat geldt ook voor Terence Kongolo. Zijn verbintenis loopt af in 2018, zodat Feyenoord ook over hem zal moeten beslissen of het contract wordt verlengd, of dat de club bereid is Kongolo te verkopen.

Vilhena
Iemand met wie Feyenoord sowieso verder wil, is Tonny Vilhena. Hij zou vorig jaar zomer transfervrij vertrekken, sprak uitgebreid met Internazionale, maar verlengde toch omdat hij bij zijn toen ernstig zieke moeder wilde blijven. Ondanks al het persoonlijke leed groeide Vilhena uit tot een van de leiders van Feyenoord. De club wil zijn stormachtige ontwikkeling graag belonen. Bovendien is Vilhena, 22 jaar pas, een interessante speler geworden voor Europese clubs die hem al op de voet volgen. Door zijn contract te verlengen, verzekert Feyenoord zich van een hogere transfersom. De verwachting is dat Feyenoord snel zal aankloppen bij het management van Vilhena om de gesprekken te openen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.