Feyenoord wil Guyon Fernandez naar De Kuip halen

Martin van Geel begint volgende week officieel aan zijn klus als technisch directeur van Feyenoord, maar de huidige algemeen directeur van Roda JC trekt nu al aan de touwtjes. Zo komt Alexander Gerndt niet naar De Kuip en kan Excelsior-spits Guyon Fernandez wel een aanbieding tegemoet zien.

Feyenoord wil Guyon Fernandez naar De Kuip halen

Feyenoord-trainer Mario Been bekeek de spits van Helsingborg IF vorige week tijdens de competitiewedstrijd van die ploeg tegen IFK Göteborg, terwijl Van Geel zich verdiepte in videobeelden van de aanvaller. Na overleg is besloten dat Feyenoord zich zal gaan richten op een ander type spits.

'Hij is niet wie we zoeken', bevestigt Van Geel. Guyon Fernandez kan wel een aanbieding tegemoet zien. Feyenoord wil de aanvaller van Excelsior graag toevoegen aan de selectie voor volgend seizoen, hoewel ook NEC in de race is. 'Fernandez staat op ons lijstje', bevestigt Van Geel. 'Binnenkort gaan we verder praten.'

Van Geel biedt Jon Dahl Tomasson de kans op een waardig afscheid als profvoetballer. De Deen kan blijven bij Feyenoord, maar dan wel als amateur. Feyenoord heeft geen geld meer over voor de best betaalde speler in de selectie die sinds juni vorig jaar revalideert van een bovenbeenblessure en dit seizoen tot nu toe geen minuut heeft gespeeld.

'Hij kwam zelf naar ons toe met de mededeling dat hij op deze manier zijn carrière niet wil beëindigen', aldus Van Geel. 'Die kans krijgt hij van ons, maar wél op onze voorwaarden. Tomasson heeft dit bod in overweging genomen, maar ik vermoed dat hij onze beweegredenen wel snapt', Van Geel. (Martijn Krabbendam) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's