Feyenoord wil Basaçikoglu snel overnemen van Heerenveen

Reacties

Martin van Geel staat op het punt een overeenkomst af te sluiten met SC Heerenveen over de transfer van Bilal Basaçikoglu. Feyenoord wil de negentienjarige vleugelaanvaller voor meerdere jaren vastleggen en de onderhandelingen bevinden zich in de afrondende fase.

Feyenoord wil Basaçikoglu snel overnemen van Heerenveen

Wellicht dat de deal vanavond (woensdag) of morgen (donderdag) al zijn beslag kan krijgen, zo bevestigen bronnen in Friesland tegenover Voetbal International. De Rotterdammers zien in Basaçikoglu een directe versterking en een speler die in de toekomst, bij doorverkoop, geld kan opbrengen.

Basaçikoglu is afkomstig uit de jeugd van Ajax, ging daarna naar Haarlem en speelde een seizoen voor de amateurs van Pancratius, voordat hij in 2011 de overstap maakte naar SC Heerenveen. Voor die club speelde hij vorig seizoen 25 wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde. Basaçikoglu is ook international van Oranje Onder-19.

Feyenoord zal een transfersom moeten overmaken aan SC Heerenveen, waar Basaçikoglu nog twee jaar onder contract staat. Mocht technisch directeur Van Geel de deal afronden dan haalt Feyenoord zijn derde versterking binnen. Eerder kwamen Khalid Boulahrouz en Warner Hahn al transfervrij naar De Kuip.

Daartegenover staat het vertrek van vier basisspelers: Graziano Pellè (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Stefan de Vrij (Lazio Roma), zodat de club verzwakt begint aan de derde voorronde van de Champions League, vanavond om 20.00 uur tegen het Turkse Besiktas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.