Feyenoord wacht als nummer twee hels CL-karwei

Reacties

In de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie staat Feyenoord er het best voor. Maar mochten de Rotterdammers zich daadwerkelijk kwalificeren voor de voorronde van de Champions League, dan wordt het bereiken van de laatste schifting (de play-offs) volgend seizoen een hels karwei. Aangezien Feyenoord de laatste jaren nauwelijks punten vergaarde op de Europese ranglijst zit een geplaatste status bij de loting voor de derde kwalificatieronde er niet in.

Feyenoord wacht als nummer twee hels CL-karwei

PSV, Ajax, AZ, FC Twente, SC Heerenveen en FC Utrecht staan op de huidige UEFA-ranglijst allemaal hoger dan Feyenoord. Duidelijk is al wel dat de ploeg die in Nederland als tweede eindigt, volgend seizoen al vroeg in vorm moet zijn. Op 29 of 30 juli, iets meer dan twee weken na de WK-finale, staat de eerste wedstrijd in de derde kwalificatieronde van de Champions League op het programma. Een week later, op 5 of 6 augustus, volgt de return. Via het traject voor niet-kampioenen plaatsen uiteindelijk vijf teams zich voor de groepsfase van de CL.

In de vierde en laatste kwalificatieronde (speeldata 19/20 en 26/27 augustus) stromen de nummers vier uit Spanje, Engeland en Duitsland en de nummers drie uit Italië en Portugal in. De Nederlandse nummer twee moet in de derde kwalificatieronde eerst afrekenen met de nummer drie uit Frankrijk of de nummer twee uit Oekraïne, Rusland, Turkije, België, Griekenland, Zwitserland, Cyprus of Denemarken. Daarna wacht mogelijk een zware opponent.

Mocht Feyenoord tweede worden in de Eredvisie, dan dreigt er nog een ander probleem. De eerste training van de Rotterdammers staat gepland voor 25 juni, twee dagen na het laatste groepsduel van het Nederlands elftal op het WK, met Chili. De internationals van de Rotterdammers hebben toestemming van de clubleiding drie weken na hun laatste optreden in Brazilië aan te sluiten bij de selectie van de nieuwe trainer Fred Rutten. Dat zou de voorbereidingen op eventueel CL-voetbal danig in de war schoppen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.