Feyenoord vraagt fans zich voorbeeldig te gedragen

Feyenoord heeft in een statement zijn supporters opgeroepen tot positief gedrag rond het duel met AS Roma van donderdag 21.05 uur.

Feyenoord vraagt fans zich voorbeeldig te gedragen

'Dit terwijl de club zich ook realiseert dat er onder een deel van de achterban flinke frustratie is over de organisatie en het optreden van lokale autoriteiten vorige week bij de uitwedstrijd in Rome', stelt Feyenoord. 'Met name in het park, waarvandaan de Feyenoord-supporters met bussen naar het stadion werden vervoerd, kregen ook supporters die zich voorbeeldig gedroegen helaas te maken met soms buitensporig hardhandig optredende agenten, die kennelijk gefrustreerd waren over het wangedrag van raddraaiers.'

Boosheid
'Dit wetende roept Feyenoord een ieder op ondanks breed levende boosheid hierover zich aanstaande donderdag voorbeeldig te gedragen, zodat de reputatie van de club en Rotterdam na vorige week niet nog verdere schade oploopt', vervolgt de verklaring van Feyenoord.

De club uit De Kuip heeft voor het duel van donderdag extra maatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen. Er zijn extra bufferzones ingericht en er is extra personeel om de aanhang van beide clubs gescheiden te houden. Ook zal het stadion een half uur eerder open gaan om een geleidelijker instroom van supporters mogelijk te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen