Feyenoord vervolgt titeljacht bij ultieme angstgegner

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Koploper Feyenoord gaat zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle.

Feyenoord vervolgt titeljacht bij ultieme angstgegner
Speelronde: 30
Aftrap: zondag 9 april, 14.30 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• PEC Zwolle bekleedde na 29 speelrondes de twaalfde plaats met 31 punten. Cijfermatig gezien is de formatie van trainer Ron Jans nog niet veilig. Feyenoord spoelde woensdag met de 8-0 overwinning op Go Ahead Eagles de nare smaak van de nederlaag in de Klassieker tegen Ajax weg. De Rotterdammers begonnen deze speelronde met een voorsprong van drie verliespunten op de rivaal én een veel beter doelsaldo.

• Feyenoord ging in het kader van de Eredivisie zestien keer eerder op bezoek bij PEC Zwolle. De Rotterdammers boekten zeven overwinningen, pakten vier maal een punt en stonden vijf keer met lege handen. De laatste vier edities eindigden allemaal in een PEC-zege.

• Alleen tegen Ajax en SC Heerenveen verloor Feyenoord in Eredivisie-verband ooit vijf uitwedstrijden op rij.

• PEC Zwolle leed tijdens de voorbije drie thuiswedstrijden (tegen NEC, Vitesse en Excelsior) geen enkele nederlaag. Dit seizoen bleef de club uit Overijssel nog niet vier achtereenvolgende thuisduels zonder verliesbeurt.

Medio november rekende Feyenoord in eigen huis met 3-0 af met PEC Zwolle.
Medio november rekende Feyenoord in eigen huis met 3-0 af met PEC Zwolle.

• Kingsley Ehizibue was deze Eredivisie-jaargang al elf keer het slachtoffer van een overtreding waar een gele kaart voor werd gegeven. De PEC Zwolle-speler staat hiermee tweede in dit alternatieve klassement, onder Édouard Duplan (zestien keer een gele kaart afgedwongen) van ADO Den Haag.

• Feyenoord totaliseert na 29 speelrondes al 72 punten. Dat is nu al minimaal één punt meer dan in alle van de dertien voorgaande volledige Eredivisie-seizoenen.

• Nog nooit had Feyenoord na 29 duels een beter doelsaldo dan nu. Na de 8-0 tegen Go Ahead Eagles staat de equipe van trainer Giovanni van Bronckhorst op + 58. Ook in het seizoen 1973/74 had Feyenoord + 58 na 29 speelrondes.

• Dirk Kuijt maakte tot nu toe 99 Eredivisie-goals in dienst van Feyenoord. De Club van Honderd van de Rotterdammers telt vooralsnog twee leden: Cor van der Gijp (162 treffers) en Ove Kindvall (129).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.