Feyenoord verstevigt derde plaats met zege op FC Twente

Reacties

Feyenoord heeft dankzij een soevereine 1-0 overwinning op bezoek bij FC Twente de derde plaats in de Eredivisie verstevigd. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst begint na de zesde zege op rij met een geruststellende voorsprong van zes punten aan de laatste vier speelronden van de competitie.

Feyenoord verstevigt derde plaats met zege op FC Twente

Twente moest tegen Feyenoord de punten terugverdienen die het begin deze week was kwijtgeraakt door de puntenstraf van de KNVB. De in 2016 thuis nog ongeslagen Tukkers kregen echter een ploeg in vorm op visite. De Rotterdammers reisden af naar Enschede met vijf opeenvolgende zeges op zak. Dat was te merken in De Grolsch Veste, want de ploeg van trainer René Hake had met name voor rust nauwelijks iets in te brengen.

Aan de hand van Kramer (foto) zette Feyenoord een flinke stap richting het veiligstellen van de derde plaats in de Eredivisie. De 26-jarige spits was na dertien minuten trefzeker toen hij aan het einde stond van een sterke actie van Eljero Elia, die twee Twentse verdedigers passeerde alsof ze er niet stonden. Het was lang niet de enige keer dat Kramer voor gevaar zorgde. Zo redde doelman Nick Marsman maar ternauwernood op zijn knappe kopbal, na een voorzet van Tonny Vilhena.

Kramer was de laatste weken tegen Vitesse (2-0) en De Graafschap (3-1) ook al tekens de maker van Feyenoords eerste doelpunt. Niemand van zijn ploeggenoten volgde in Enschede echter zijn voorbeeld. Dirk Kuijt stond voor rust buitenspel toen hij dicht bij de 2-0 was en schoot in de tweede helft naast na een combinatie met Kramer. Elia probeerde het met een ambitieuze volley uit een voorzet van Miquel Nelom, maar schoot over het doel van Marsman.

Hakim Ziyech zorgde vorige week met drie doelpunten tegen Willem II nog voor een fraaie comeback, maar tegen Feyenoord drukte hij niet zijn stempel op de wedstrijd.
Hakim Ziyech zorgde vorige week met drie doelpunten tegen Willem II nog voor een fraaie comeback, maar tegen Feyenoord drukte hij niet zijn stempel op de wedstrijd.

Ook nadat Kuijt had plaatsgemaakt voor Bilal Basaçikoglu bleef de bevrijdende 0-2 uit. Zo kopte Elia tegen zijn oude club tegen de onderkant van de lat toen Jens Toornstra de bal tien minuten voor tijd voor het doel slingerde. Daardoor mocht Twente blijven hopen dat een flits van Hakim Ziyech toch nog iets zou opleveren. De man in vorm, goed voor zes goals in de laatste acht duels, kreeg net als zijn teamgenoten echter nauwelijks ruimte om te voetballen.

In dat geval heeft Ziyech met zijn vrije trappen nog altijd een wapen, maar Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer had telkens een antwoord op de gevaarlijke inzetten van de Twentse topscorer. Ook bij zeldzame uitgespeelde mogelijkheden voor Chinedu Ede en Oskar Zawada stond Vermeer op zijn post, waardoor Twente voor het eerst sinds 28 november (1-3 tegen Willem II) weer een Eredivisie-wedstrijd verloor op eigen veld. Bovendien won Feyenoord voor het eerst sinds 2012 in Enschede.

Veel schade richt dat niet aan. Voor de nummer dertien van de Eredivisie is het vooral spannend wat er op de bondsburelen in Zeist wordt beslist over de toekomst. Het gat met nummer zestien Excelsior is te groot (tien punten) om nog in degradatiezorgen te komen. Feyenoord heeft met zes punten meer dan nummer vier FC Utrecht ook steeds minder reden om zich druk te maken in de Eredivisie. Op 24 april wacht in de eigen Kuip wel nog de bekerfinale tegen datzelfde Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.