Feyenoord verrassend ruim langs Sparta

Feyenoord heeft zijn eerste goals van het seizoen 2006/07 gemaakt en pakte daardoor ook de eerste overwinning. Op Het kasteel was Sparta Rotterdam beter, ware het niet dat Feyenoord twee productieve periodes kende (1-4).

Twee keer scoorde de ploeg van Erwin Koeman twee keer binnen vijf minuten. De eerste succesperiode was tussen de tiende en veertiende minuut. En twee keer was Nick Hofs met zijn linker de doelpuntenmaker. De middenvelder punterde eerst ongehinderd raak en rondde daarna met een hard schot af.

In de laatste vijf minuten van de derby nam Feyenoord verder afstand. Theo Lucius scoorde uit een terechte strafschop nadat Anthony Obodai hem hinderde. Invaller Ali Boussaboun maakte het kwartet vol. De aanvaller dribbelde op z'n gemakkie tot ver in het strafschopgebied en mikte zuiver langs René Ponk.

Tussendoor drong Sparta hevig aan. Paal, lat en twee kopballen van twee meter van het doel van Henk Timmer, maar geen treffer. Meer meer dan een doelpunt van Yannis Anastasiou, die een strafschop benutte, hield de ploeg van Wiljan Vloet er niet aan over. Bovendien deed de rode kaart voor Wouter Gudde Sparta geen goed in de jacht op de gelijkmaker.

Bij Feyenoord startte Angelos Charisteas in de basis. Erwin Koeman verkoos de ex-Ajacied boven Pierre van Hooijdonk. De Griekse aankoop loste twee schoten en kwam weinig in het spel voor. Maar dat gold voor meer Feyenoorders.