Feyenoord verloor in 1980 voor het laatst thuis van Excelsior

Reacties

● Feyenoord won zestien en verloor slechts een van de achttien voorgaande thuisduels met Excelsior in de Eredivisie (G1).

Feyenoord verloor in 1980 voor het laatst thuis van Excelsior

● Feyenoord leed in maart 1980 voor het laatst puntenverlies in een thuiswedstrijd tegen de Kralingers (0-4 nederlaag) en incasseerde in de daaropvolgende twaalf ontmoetingen in De Kuip slechts zes doelpunten.

● Ajax (twaalf duels) is als enige Eredivisie-ploeg langer ongeslagen dan Feyenoord (vijf wedstrijden).

● De Rotterdammers wonnen de laatste vier competitieduels en kunnen voor het eerst sinds november 2014 vijf Eredivisie-zeges op rij boeken.

● Dirk Kuijt en Michiel Kramer waren met hun doelpunten en assists betrokken bij in totaal 34 van de 53 Feyenoord-goals dit seizoen (64 procent).

● Michiel Kramer maakte dit seizoen in twaalf competitieduels in De Kuip drie goals, net zo veel als in de ontmoeting met Excelsior op Woudestein in november.

● Jens Toornstra was betrokken bij vijf doelpunten in zijn laatste zes competitieduels met Excelsior (vier goals, één assist).

Dirk Kuijt en Michiel Kramer zijn met hun goals en assists goed voor 34 van de 53 Feyenoord-goals dit seizoen.
Dirk Kuijt en Michiel Kramer zijn met hun goals en assists goed voor 34 van de 53 Feyenoord-goals dit seizoen.

● Excelsior pakte twee van de mogelijke 21 punten in de laatste zeven uitwedstrijden en wonnen op 7 november voor het laatst een competitieduel buitenshuis (2-3 bij Willem II).

● De Kralingers kregen dit seizoen de meeste schoten tegen (449), terwijl Feyenoord het minste aantal doelpogingen tegen kreeg van alle Eredivisie-clubs (290).

● Tom van Weert scoorde drie keer in 180 speelminuten tegen Feyenoord in de Eredivisie – tegen geen ploeg heeft hij minder minuten per Eredivisie-treffer nodig dan tegen de Kuipbewoners (zestig minuten per goal).

● Tom van Weert (negen goals dit seizoen) kan de eerste Excelsior-speler worden die in twee opeenvolgende Eredivisie-seizoenen minimaal tien doelpunten weet te maken sinds Henk Goozen (1983/84 en 1984/85).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.