Feyenoord verliest van Club, hamstringblessure Immers

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd in Marbella tegen Club Brugge met 2-1 verloren. De Belgische ploeg van gelegenheidsaanvoerder Ryan Donk kwam tot twee keer toe op voorsprong. Feyenoord leek gelijk te maken, maar een doelpunt van invaller Guyon Fernandez werd afgekeurd.

Feyenoord-trainer Ronald Koeman gaf in Zuid-Spanje een basisplaats aan Anass Achahbar en Jean-Paul Boëtius. Het jonge tweetal moest centrumspits Graziano Pellè vanaf de flanken van toevoer voorzien, bij afwezigheid van de geblesseerde vleugelspitsen Sekou Cissé, John Goossens en Ruben Schaken.

Hoewel Pellè met een hard schot uit de draai wel gevaarlijk was, kwam de Italiaan niet tot scoren. Dat deed Club Brugge-aanvaller Carlos Bacca wel. De 26-jarige Colombiaan verraste Feyenoord-keeper Erwin Mulder door de bal van grote afstand in de kruising te volleren. Even later liet Lior Refaelov van dichtbij na om 2-0 te maken.

Kort na de hervatting stelde Feyenoord dankzij een van richting veranderd schot van Jean-Paul Boëtius orde op zaken. Vier minuten na die gelijkmaker sloeg Club Brugge echter terug, nadat het een penalty had gekregen voor een overtreding van Mulder. Vadis Odjidja-Ofoe faalde niet vanaf elf meter.

In de slotfase leek de ingevallen Fernandez, die in de winterstop mag vertrekken van de clubleiding, nog voor 2-2 te zorgen uit een lange pass van Bruno Martins Indi. De geboren Hagenaar stond echter buitenspel. Vervolgens kopte Tonny Vilhena nog naast.

Zodoende sloot Feyenoord de trainingsweek in Marbella af met een nederlaag. Vervelende bijkomstigheid was dat Lex Immers in de eerste helft uitviel met een hamstringblessure. Over acht dagen moet de nummer vier van de Eredivisie echt weer aan de bak. Dan staat in de Amsterdam Arena de Klassieker tegen Ajax op het programma.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.