Feyenoord verhuist en ziet Elia herstellen

Reacties

Feyenoord trainde dinsdag vanwege regenval op een andere locatie dan gepland. Eljero Elia deed weer voluit mee, terwijl de jonge doelman Justin Bijlow indruk maakte.

Feyenoord verhuist en ziet Elia herstellen

Doordat het veld in het Estadio Da Nora onbespeelbaar bleek vanwege de hevige regenval, verhuisde Feyenoord voor de training van dinsdagochtend naar een sportcomplex in Olhos d'Agua. Daar liet trainer Giovanni van Bronckhorst zijn groep een pittige sessie afwerken die werd afgesloten met een partijspel elf tegen elf, waarbij de basis voor het cruciale duel met PSV - zondag 17 januari in De Kuip -  vorm kreeg.

Kenneth Vermeer, Rick Karsdorp, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden en Terence Kongolo vormden de defensie. Het middenveld bestond uit Marko Vejinovic, Simon Gustafson en Tonny Vilhena, terwijl Dirk Kuijt, Michiel Kramer en Eljero Elia de beoogde basisformatie completeerden.

Elia meldde zich weer op het trainingsveld nadat hij gisteren binnenbleef vanwege griep. 'Ik had koorts, kon mijn eten nauwelijks binnen houden, maar nu gaat het wel weer', zegt de aanvaller die voor de winterstop uitgroeide tot een van Feyenoords beste versterkingen. Het duel met PSV begint steeds meer te leven in de spelersgroep van Feyenoord. Het wordt een duel van aan- of afhaken. Bij winst blijft Feyenoord meedoen om de titel, bij verlies wordt het gat met PSV (tweede) en Ajax (koploper) – als dat wint – vergroot tot vijf en acht punten. 'Doordat we onnodig punten hebben verspeeld, beseft iedereen echt wel dat we er dan moeten staan', weet Elia die in 2016 nog nadrukkelijker aanwezig wil zijn.

El Ahmadi
Karim El Ahmadi ontbreekt sowieso tegen PSV. Hij is geschorst, maar nu ook geblesseerd aan zijn knie. De middenvelder trainde vanochtend binnen, net zoals Eric Botteghin die herstelt van een hamstringkwetsuur en zich nog steeds niet op het trainingsveld heeft laten zien. Feyenoord werkt vanmiddag een besloten training af binnen de muren van het Pine Cliff Resort, verscholen voor de regen die Albufeira nu al teistert sinds Feyenoord er arriveerde.

Op het spelersfront is het rustig, behalve dat Warner Hahn zijn contract verlengde tot 2019. De tweede doelman vervult zijn rol naar behoren, ook al speelt hij weinig wedstrijden. Met Hahn en de onbetwiste nummer 1 Kenneth Vermeer heeft Van Bronckhorst twee uitstekende keepers en ook de toekomst lijkt in dat opzicht rooskleurig. De pas zeventienjarige Justin Bijlow maakt als stagiair een uitstekende indruk en kan wel eens - sneller dan iedereen denkt – een concurrent gaan worden voor Vermeer en Hahn.     

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.