Feyenoord vergroot met bekersucces AZ-kater

Dick Advocaat kan zich met AZ volledig richten op de competitie. In De Kuip waren de kansen talrijk, maar besliste één Feyenoord-treffer het boeiende bekerduel (1-0).

Feyenoord kwam de overwinning toe op basis van de eerste helft. De Rotterdammers hadden in een aantrekkelijke wedstrijd de beste kansen en kwamen na 41 minuten ook op voorsprong. AZ-doelman Sergio Romero kreeg een schot van Sekou Cissé niet onder controle, waarna Georginio Wijnaldum de score opende: 1-0.

In de tweede helft pakte AZ het noodgedwongen anders aan en dwong Feyenoord terug op de eigen helft. De offensieve dadendrang leidde tot voldoende kansen, waarvan Ari de beste kreeg. Feyenoord-doelman Rob van Dijk redde half op de kopbal van de Braziliaan na een voorzet van Jeremain Lens. De goalie kreeg op de doellijn hulp van Ron Vlaar.

Ook Feyenoord liet zich in aanvallend opzicht niet onbetuigd. De ploeg van trainer Mario Been was via Wijnaldum dicht bij een tweede doelpunt. Maar doordat de Rotterdamse genadeklap uitbleef, hield AZ hoop op in elk geval een verlenging.

Maar de verdiende gelijkmaker bleef uit en zodoende verdween AZ uit het KNVB-bekertoernooi. Na de uitschakeling in de Champions League resteert voor AZ alleen nog de competitie om het seizoen te redden.