Feyenoord verdient ruim zes ton aan transfer van Fer

De aanstaande transfer van Leroy Fer naar Everton levert Feyenoord zo’n zes ton op aan opleidingsvergoeding en een zogenaamde sell-on fee, afgesproken bij de transfer van de middenvelder naar FC Twente.

Feyenoord verdient ruim zes ton aan transfer van Fer

De opleidingsvergoeding bedraagt vier procent van de totale transfersom, wat neerkomt op vierhonderdduizend euro, het percentage bij doorverkoop is vijf procent over iedere euro hoger dan het bedrag waarvoor Fer in de zomer van 2011 naar Enschede vertrok.

Feyenoord verkocht de middenvelder voor 5,5 miljoen euro, Everton betaalt FC Twente tien miljoen, zodat Feyenoord vijf procent van vierenhalf miljoen kan incasseren, een bedrag van zo’n 225 duizend euro. Opgeteld bij de vier ton opleidingsvergoeding is dat een totale som van 625 duizend euro.

Martin van Geel wil niet ingaan op het bedrag, maar geeft toe blij te zijn met de transfer van Fer. 'Ik blijf zeggen dat ik Leroy, een fantastische speler, graag langer in De Kuip had gehouden, maar toen dat niet lukte hebben we een geweldige deal gesloten die ons ook nu nog geld oplevert', aldus de technisch directeur van Feyenoord. (Martijn Krabbendam)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen