Feyenoord tracht 'superseizoen' voort te zetten op Kasteel

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Feyenoord probeert in de derby van Rotterdam tegen Sparta een nieuwe stap te zetten richting de landstitel.

Feyenoord tracht 'superseizoen' voort te zetten op Kasteel
Speelronde: 25
Aftrap: zondag 5 maart, 12.30 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• Sparta Rotterdam kwam afgelopen week eindelijk weer eens tot winst. Dankzij de 0-1 overwinning bij NEC klom de ploeg van trainer Alex Pastoor naar de veertiende positie. Wel werd Sparta midweeks uitgeschakeld door Vitesse in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. Koploper Feyenoord is al weken niet te stuiten en zette afgelopen zondag met de 2-1 zege op PSV opnieuw een stap richting de titel.

• Sparta Rotterdam en Feyenoord bonden in Eredivisie-verband 51 keer eerder de strijd aan op Het Kasteel. De bezoekers realiseerden dertig zeges en gingen acht keer onderuit. Dertien keer pakten beide teams één punt.

• De laatste keer dat Sparta en Feyenoord in Eredivisie-verband tegenover elkaar stonden op Het Kasteel was in 2009, toen de thuisploeg met 2-1 won dankzij goals van Rydell Poepon en Kevin Strootman. Feyenoord heeft betere herinneringen aan de confrontatie van eerder dit seizoen in De Kuip. Het werd die middag liefst 6-1 voor de koploper.

• Sparta Rotterdam kan voor het eerst dit seizoen in drie achtereenvolgende Eredivisie-duels ongeslagen blijven. De enige andere Eredivisie-club die nog niet een dergelijke trilogie neerzette, is Go Ahead Eagles.

In De Kuip won Feyenoord met liefst 6-1 van Sparta Rotterdam.
In De Kuip won Feyenoord met liefst 6-1 van Sparta Rotterdam.

• Michel Breuer incasseerde tot nu toe 498 Eredivisie-treffers terwijl hij op het veld stond. Sinds de eeuwwisseling doorbrak geen enkele speler de barrière van vijfhonderd tegendoelpunten.

• Met nog tien speelrondes te gaan voert Nicolai Jørgensen nog altijd het zogeheten 'MVP-klassement' aan. De aanvalsleider van Feyenoord verzorgde tot nu toe acht assists en maakte zelf vijftien doelpunten, waarmee hij een rechtstreeks aandeel had in liefst 23 van de 61 Feyenoord-goals. Hakim Ziyech staat tweede op de 'MVP-lijst' met een directe bijdrage aan zeventien treffers. Het moet dus raar lopen wil Jørgensen niet de meest waardevolle speler van dit Eredivisie-seizoen worden.

• Feyenoord kwam tot nu toe 61 keer tot scoren, nog maar één keer minder vaak dan in de volledige voorbije jaargang.

• Nog altijd incasseerde Feyenoord deze Eredivisie-jaargang nog geen enkel doelpunt uit een standaardsituatie. PSV en FC Twente zijn de een na beste teams op dit gebied met elk vijf tegentreffers uit dodespelmomenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.