Feyenoord thuis eenvoudig langs NAC Breda

Reacties

Feyenoord heeft zonder problemen van NAC Breda gewonnen (3-0). Mitchell Te Vrede was met twee treffers de gevierde man aan Rotterdamse zijde, maar de eerste tien minuten waren het meest besproken.

Feyenoord thuis eenvoudig langs NAC Breda

Al na drie minuten leek Elvis Manu Feyenoord op 1-0 te zetten. Hij produceerde een prachtige driebander met veel effect. Via de lat, de grond en nog eens de lat stuiterde de bal het veld in. Doelpunt, schreeuwde De Kuip. Niets daarvan, wees scheidsrechter Pieter Vink naar zijn horloge. Want het HawkEye-systeem hangt er niet voor niets. En de bal bleek inderdaad niet helemaal over de lijn.

Na negen minuten volgde weer een incident. Lex Immers zorgde voor een wat onorthodoxe inzet, waarna Ruben Ligeon op de doellijn zijn keeper Jelle ten Rouwelaar te hulp schoot. Via de lat werkte hij de bal uit het doel. Geen doelpunt, schreeuwde NAC Breda. Mooi wel, zei Vink nu. En inderdaad, op de videobeelden bleek de bal over de lijn te zijn geweest. Het waren momenten die met het blote oog nauwelijks waar te nemen waren. Bovendien was de goal van Immers de eerste Eredivisie-treffer die op basis van HawkEye werd toegekend.

Feyenoord mocht dus met een voorsprong van 1-0 gaan rusten, door een treffer van Immers waaraan geen moment meer getwijfeld werd. En de Rotterdammers bouwden die marge verder uit. Trainer Fred Rutten bleek een gouden hand van wisselen te hebben, want het was invaller Jean-Paul Boëtius die het duel met een klasseflits besliste.

Overtuigend
De vleugelaanvaller omzeilde een minuut na zijn entree de buitenspelval en legde de bal op het hoofd van Mitchell Te Vrede. De spits knikte overtuigend binnen. Kort daarna was het Jordy Clasie (op de foto met Te Vrede) op de linkerflank die buitenspel omzeilde en Te Vrede met een fraai tikje breed zijn tweede van de middag voorschotelde (3-0).

Centrale verdediger Calvin Verdonk debuteerde in De Kuip. Een onnozele gele kaart voor Sven van Beek biedt de jongeling ook voor volgende week perspectief op speelminuten. Van Beek is namelijk geschorst als de Rotterdammers op bezoek gaan bij hekkensluiter FC Dordrecht. Feyenoord staat door de overwinning weer even derde, NAC blijft voorlaatste op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.