Feyenoord terug op plaats vier na winst op Sparta

De derby tussen Feyenoord en Sparta heeft de thuisploeg een 3-0 winst opgeleverd. Hierdoor neemt de stadionclub de vierde plaats weer over van AZ.

Feyenoord terug op plaats vier na winst op Sparta

Feyenoord, zonder de geschorsten Van Bronckhorst en El Ahmadi maar mét Roy Makaay in de basiself, had weinig moeite met stadgenoot Sparta. Toch duurde het nog een halfuur voordat de ploeg van trainer Mario Been de leiding nam.

De ontketende Sekou Cissé brak door op links en leverde de bal panklaar af op het hoofd van de meegelopen en geheel vrijstaande Georginio Wijnaldum: 1-0. Met deze stand werd de rust bereikt. Het tweede bedrijf was net aan de gang toen het voor de tweede keer raak was. Opnieuw stond Cissé aan de basis. Deze keer vond de Ivoriaan bij de tweede paal Luigi Bruins.

Het werd nog erger voor de bezoekers. Twintig minuten voor tijd was Jon Dahl Tomasson het eindstation van een perfect uitgevoerde tegenaanval. Doelman Erwin Mulder vond met een slingerworp Danny Landzaat, deze speelde de bal ineens door op Tomasson en de Deen bleef uitermate koel oog in oog met Sparta-goalie Séliga.

Het was meteen het slotakkoord van een prima vertoning van Feyenoord, dat met de winst AZ weer passeert op de ranglijst. Zondag wacht nu FC Twente. De Rotterdammers gaan overigens flink gehavend op bezoek bij de koploper. Feyenoord mist sowieso André Bahia, de Braziliaan ontving tegen Sparta een cruciale gele kaart en is geschorst. Achter de naam Ron Vlaar staat vooralsnog een vraagteken. De verdediger liet zich in hetzelfde duel al in de eerste helft vervangen met hamstringklachten.

Sparta zal nog alle zeilen moeten bijzetten om verschoond te blijven van de play-offs om promotie/degradatie. De ploeg van trainer Aad de Mos blijft staan op plaats zestien en ontvangt zondag FC Utrecht op het Kasteel.

Bekijk hier al onze video's