Feyenoord stuit ook op Braziliaan Raffael bij Dinamo Kiev

Dinamo Kiev heeft de opties voor zijn middenveld versterkt met de Braziliaan Raffael. De 27-jarige aanvallende middenvelder is voor circa negen miljoen euro overgenomen van Hertha BSC, de club van trainer Jos Luhukay. Dinamo Kiev verwacht zijn kersverse aanwinst te kunnen opstellen in de voorrondeduels in de Champions League met Feyenoord, op 31 juli en 7 augustus.

Feyenoord stuit ook op Braziliaan Raffael bij Dinamo Kiev

Deze zomer was de vice-kampioen van Oekraïne al bijzonder slagvaardig op de transfermarkt. Zo werden alleen al met Miguel Veloso (Genoa), Niko Kranjcar (Tottenham Hotspur) en Andriy Bogdanov (Arsenal Kiev) drie middenvelders aangetrokken.

Maar dat de komst van Raffael noodzakelijk werd geacht, blijkt wel uit het feit dat hij de komende vier seizoenen liefst twintig miljoen euro gaat verdienen. Vanwege de degradatie uit de Bundesliga wilde hij Hertha BSC, na vijf seizoenen dienstverband, verlaten. Interesse van Schalke 04 en Napoli wees Raffael onlangs af. Bij Dinamo Kiev treft hij vier landgenoten, te weten Danilo Silva, Betão, Leandro Almeida en Dudu.

In de openingsfase van de Oekraïense competitie won de club haar eerste twee wedstrijden tegen Metallurg Donetsk en Arsenal Kiev met 1-0. De Nederlandse aanvaller Gregory Nelson, spelend voor Metallurg Donetsk, zei onlangs tegenover VI meer van het huidige spel van Dinamo Kiev te hebben verwacht. 'Ze voetbalden vooral op kracht en achterin waren ze kwetsbaar.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's