Feyenoord strikt ex-topspits Makaay als trainer van de A1

Roy Makaay krijgt met ingang van volgend seizoen Feyenoord A1 onder zijn hoede. De voormalige spits van Vitesse, Tenerife, Deportivo La Coruña en Bayern München is de opvolger van Damiën Hertog, die vanaf het nieuwe seizoen hoofd opleiding wordt.

Feyenoord strikt ex-topspits Makaay als trainer van de A1

Afgelopen seizoen werd Makaay kampioen met Feyenoord C1. Het jaar daarvoor was hij actief als coach van de D1, bovendien is hij spitsentrainer van de selectie van Ronald Koeman.

'Voor mij is dit een mooie volgende stap in mijn trainersloopbaan', zegt Makaay op de clubwebsite. 'Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren zit er tot nu toe een mooie opbouw in mijn loopbaan als trainer en ontwikkel ik me stap voor stap verder. De komende weken richt ik me nog op C1, want we spelen deze week nog een toernooi in Azerbeidzjan en vervolgens de wedstrijd om het algeheel kampioenschap tegen AZ, maar vanaf het nieuwe seizoen ga ik met heel veel plezier aan de slag met het A1-elftal.' Ook technisch directeur Martin van Geel is blij met de gang van zaken. 'Als trainer van ons hoogste jeugdelftal kan Roy zich nog verder kan ontwikkelen in het trainersvak. We zijn er daarnaast van overtuigd dat hij - met al zijn ervaring op het allerhoogste niveau - onze jeugdspelers kan helpen om de laatste stap te maken richting het eerste elftal.'

Eerder deze week ging Feyenoord ook al in zee met voormalig spits Pierre van Hooijdonk, die zich gaat bezighouden met de beloftenploeg van Feyenoord/Excelsior.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen