Feyenoord start voorronde Champions League op woensdag

Reacties

Feyenoord speelt de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Besiktas op woensdag 30 juli. Dat heeft de Rotterdamse club zojuist bekend gemaakt. Het duel met de Turkse topclub begint in De Kuip om 20.00 uur.

Feyenoord start voorronde Champions League op woensdag

Een week later staat op dinsdag 5 augustus in Istanbul de return gepland. Besiktas en Feyenoord spelen dan in het Atatürk Olympisch Stadion, dat 76 duizend toeschouwers kan herbergen. Het Inönü-stadion van Besiktas wordt momenteel nog verbouwd. De renovatie is pas in september afgerond.

Volgens Feyenoord-trainer Fred Rutten is de oefenwedstrijd van woensdag tegen Real Sociedad als een serieuze test voor de eerste, en meteen een van de belangrijkste, officiële wedstrijd van het seizoen. 'We willen ons presenteren aan Het Legioen', zegt Rutten dinsdag op de clubwebsite. 'Daarnaast is deze wedstrijd natuurlijk heel belangrijk met het oog op onze Europese wedstrijden.'

Veel heeft Rutten niet veranderd. 'Dit team heeft op basis van vorig seizoen een bepaalde manier van spelen in zich. Wat dat betreft zullen we nu niet opeens alles gaan omgooien. We hebben een aparte voorbereiding achter de rug, waarin we veel hebben moeten improviseren. Voorop stond dat de spelers die we tot onze beschikking hadden fit moesten worden en op dat vlak kunnen we tevreden zijn.’

Joris Mathijsen, teruggekeerd van een blessure, en Khalid Boulahrouz, die kan debuteren, staan woensdagavond in De Kuip tot de beschikking van Rutten. Mogelijk geldt dat ook voor de WK-gangers Jordy Clasie en Terence Kongolo. 'Maar dat weten we pas woensdagochtend definitief', aldus Rutten. Stefan de Vrij ontbreekt nog. Hij sluit later deze week aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.