Feyenoord start met Vermeer, Toornstra en Kazim-Richards

Reacties

Fred Rutten begint in de thuiswedstrijd tegen Ajax zonder Tonny Vilhena. Jens Toornstra en Karim El Ahmadi krijgen op het middenveld de voorkeur. In de punt van de aanval start Colin Kazim-Richards voor het eerst in de punt van de aanval, terwijl routinier Joris Mathijsen sneuvelt.

Feyenoord start met Vermeer, Toornstra en Kazim-Richards

Midweeks koos Rutten ervoor om uit tegen Sevilla zijn formatie aan te passen. Hij begon met vijf middenvelders en Elvis Manu als eenzame aanvaller. Tegen Ajax keert Feyenoord weer terug naar het vertrouwde 4-3-3, waardoor er op het middenveld keuzes moesten worden gemaakt.

Dat ging ten koste van Vilhena, die tegen Sevilla nog links op het middenveld stond. Dat maakte de weg vrij voor de eerste basisplaats van Colin Kazim-Richards, die de voorkeur kreeg boven Mitchell Te Vrede. Jean-Paul Boëtius geniet op de linkerflank de voorkeur boven Elvis Manu.

Het doel van Feyenoord wordt verdedigd door Kenneth Vermeer, die het opneemt tegen de club waar hij van 1999 tot 2014 actief was. De defensie voor hem blijft vrijwel ongewijzigd. Alleen centraal achterin een wijziging: Terence Kongolo vervangt verrassend genoeg routinier Joris Mathijsen.

De opstelling:
Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Clasie, Toornstra; Schaken, Kazim-Richards, Boëtius.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.