Feyenoord snakt naar einde trieste reeks Europese duels

Reacties

Feyenoord neemt het donderdagavond vanaf 19.45 uur in de laatste voorronde van de Europa League op tegen FC Zorya Luhansk. De Rotterdammers willen in Oekraïne een einde maken aan een dramatische reeks Europese wedstrijden.

Feyenoord snakt naar einde trieste reeks Europese duels

Het decor waarin Feyenoord donderdagavond zijn 233ste Europa Cup-wedstrijd zal afwerken - een zo goed als leeg Valery Lobanovksyi Stadion in Kiev - staat symbool voor de status die de Rotterdammers momenteel in Europa hebben. De cijfers van de laatste jaren doen gewoon pijn aan de ogen, zo bedroevend zijn de statistieken.

Voetbal International zet enkele opvallende reeksen van de Rotterdammers, die in het seizoen 2008/09 voor het laatst in de groepsfase van een Europa Cup-toernooi stonden, op een rij.

● Feyenoord verloor twaalf van zijn laatste veertien Europese wedstrijden. In die reeks voorkwamen de Rotterdammers alleen in de thuisduels met Sparta Praag (2-2) en AA Gent (1-0) een nederlaag.

● Feyenoord hield in slechts één van zijn laatste achttien Europese wedstrijden zijn doel schoon. Dat gebeurde tegen AA Gent (1-0). In de overige zeventien duels in die serie kreeg de ploeg 34 doelpunten om de oren, gemiddeld twee per duel.

● Feyenoord verloor zijn laatste vijf Europese optredens. Dat gebeurde achtereenvolgens tegen Sparta Praag (2-0), Kuban Krasnodar (1-0 en 1-2) en Besiktas (1-2 en 3-1). Nooit eerder leden de Rotterdammers vijf nederlagen op rij in Europees verband.

● De laatste Europa Cup-zege van Feyenoord dateert van 19 augustus 2010 (de eerder genoemde 1-0 tegen AA Gent in de voorronde van de Europa League). Daarna bleef een overwinning in negen opeenvolgende wedstrijden uit voor de club.

● Feyenoord heeft - mede door de slechte resultaten van de laatste jaren - een beroerde balans in Europese uitwedstrijden. De Rotterdammers bleven in 83 van hun 114 internationale duels op vreemde bodem zonder winst (W31, G31, V52).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.