Feyenoord slaat laat toe in Enschede en blijft op titelkoers

Reacties

Feyenoord blijft volop op titelkoers. De Rotterdammers hadden lang moeite om de ban te breken op bezoek bij FC Twente, maar wonnen uiteindelijk door late goals van Eric Botteghin en Nicolai Jørgensen met 0-2.

Feyenoord slaat laat toe in Enschede en blijft op titelkoers

Op bezoek bij zijn oude club keerde Karim El Ahmadi, die de voorbije duels moest missen door zijn deelname aan de strijd om de Afrika Cup, terug in de basis van Feyenoord. De jarige trainer Giovanni van Bronckhorst had hem op een middenveld met Tonny Vilhena en Dirk Kuijt geposteerd, waardoor Jens Toornstra genoegen moest nemen met een plek in de dug-out.

Pas na 25 minuten liet Feyenoord de eerste kans noteren. Een inzet van Kuijt werd van de lijn gehaald en direct daarna schoot hij voorlangs. Aan de andere kant was Dylan Seys gevaarlijk namens Twente, maar zijn schot werd geblokt door Terence Kongolo.

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft bij Feyenoord momenteel genoeg te kiezen. Zondag loste Jens Toornstra aanvoerder Dirk Kuijt na ruim een uur af.
Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft bij Feyenoord momenteel genoeg te kiezen. Zondag loste Jens Toornstra aanvoerder Dirk Kuijt na ruim een uur af.

In de kansarme eerste helft kreeg Feyenoord vervolgens nog mogelijkheden via Botteghin en Jørgensen, maar kon doelman Nick Marsman redding brengen. Het Twente-publiek liet zich horen toen Enes Ünal twee keer vanwege buitenspel werd teruggefloten, terwijl uit herhalingen bleek dat Feyenoord daarbij goed wegkwam.

Ook na rust was het lang wachten op grote kansen, maar sloeg Feyenoord uiteindelijk toe. Toen Toornstra Kuijt inmiddels had afgelost, gaf Eljero Elia de bal voor op Botteghin. De verdediger, die bij een corner daarvoor mee naar voren was gekomen, schoot kinderlijk eenvoudig binnen. Zo was de verdediger met zijn derde competitiegoal opnieuw goud waard voor Feyenoord. Eerder in het seizoen maakte hij al de enige goal in de topper bij PSV (0-1). In de slotfase beslechtte Jørgensen het pleit door raak te schieten. Bij het vijftiende Eredivisie-doelpunt van de topscorer ging doelman Marsman niet vrijuit.

Feyenoord herstelde door de zege de marge met achtervolgers Ajax en PSV weer naar vijf en acht punten. De Rotterdammers kunnen in 2017 vooralsnog bogen op goede resultaten aangezien alle competitieduels, ook nog zonder tegentreffer, gewonnen werden. Het bezoek aan Enschede betekende voor Feyenoord bovendien al de zevende competitie-overwinning op rij in de Eredivisie. Twente liet voor het eerst in drie competitieduels weer eens punten liggen en blijft achtste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.