Feyenoord - SC Heerenveen: kraker tussen clubs in topvorm

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Lijstaanvoerder Feyenoord duelleert zondag in De Kuip met nummer drie SC Heerenveen.

Feyenoord - SC Heerenveen: kraker tussen clubs in topvorm
Speelronde: 11
Aftrap: zondag 30 oktober, 14.30 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• Feyenoord liet afgelopen weekeinde tegen Ajax (1-1) pas voor het eerst dit seizoen punten liggen. De Rotterdammers zijn met 28 van de maximale dertig punten nog altijd bezig aan een uitmuntende competitiestart. Dat geldt zeker ook voor SC Heerenveen, dat 21 punten bezit.

• Over het algemeen doet Feyenoord het prima in thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen in de Eredivisie. De voorgaande 24 duels leverden veertien zeges en acht remises op. De Friezen kwamen tweemaal als winnaar uit de strijd.

• Een van de SC Heerenveen-zeges kwam afgelopen seizoen tot stand. Op 28 januari 2016 werd het 1-2 dankzij treffers van Henk Veerman en Joey van den Berg. Namens Feyenoord scoorde Anass Achahbar.

• Feyenoord is inmiddels al 21 competitieduels zonder nederlaag. In die reeks boekten de Rotterdammers zeventien zeges en speelden ze viermaal gelijk. De laatste keer dat Feyenoord méér Eredivisie-duels zonder verliesbeurt bleef (22 stuks), was in de periode 1982-1983.

Feyenoorder Bilal Basaçikoglu komt zijn oude club tegen.
Feyenoorder Bilal Basaçikoglu komt zijn oude club tegen.

• Vanzelfsprekend is Feyenoord - SC Heerenveen een bijzonder duel voor Bilal Basaçikoglu, die in 2014 de overstap maakte van het Abe Lenstra Stadion naar De Kuip. De aanvaller speelde tot nu toe 48 Eredivisie-duels voor de Rotterdammers, 26 meer dan in dienst van SC Heerenveen. Als we alleen kijken naar het aantal minuten, dan is het verschil slechts 83 'in het voordeel van' Feyenoord.

• SC Heerenveen had na tien speelrondes nog nooit zoveel punten (21) verzameld als in het huidige seizoen. In de voorbije jaargang stond de teller in deze fase van de competitie op slechts acht punten.

• Met name de laatste weken draaien de Friezen als een tierelier. Het elftal van coach Jurgen Streppel zette zes van de laatste zeven competitieduels in winst om en stond in die serie geen minuut op achterstand.

• Dirk Kuijt maakte in competitieverband liefst twaalf goals tegen SC Heerenveen. Geen enkele andere speler in de Eredivisie-historie scoorde vaker tegen de Friezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.