Feyenoord rekent op 'Kuip-factor' in bloedstollende titelrace

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Feyenoord vervolgt de jacht op de eerste landstitel sinds 1999 met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Feyenoord rekent op 'Kuip-factor' in bloedstollende titelrace
Speelronde: 31
Aftrap: zondag 16 april, 14.30 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

• Koploper Feyenoord zag de voorsprong op nummer twee Ajax de afgelopen weken slinken tot slechts één punt. Wel hebben de Rotterdammers nog altijd een veel beter doelsaldo dan de Amsterdammers. FC Utrecht tracht in de komende weken de vierde plaats veilig te stellen alvorens zich volledig te storten op de play-offs om Europees voetbal.

• Feyenoord bindt in Eredivisie-verband voor de 47ste keer de strijd aan met FC Utrecht in De Kuip. De Rotterdammers sleepten dertig maal de zege uit het vuur, moesten twaalf keer een gelijkspel toestaan en gingen slechts vier keer onderuit tegen de Domstedelingen.

• Vorig seizoen stonden beide clubs tegenover elkaar in de finale van de strijd om de KNVB-beker. Feyenoord won met 2-1 en pakte daarmee de eerste hoofdprijs sinds 2008.

• De formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst zette zijn laatste negen thuiswedstrijden in winst om. In al deze duels stond Feyenoord geen minuut op achterstand.

In De Galgenwaard resulteerde de ontmoeting tussen FC Utrecht en Feyenoord in een spectaculaire 3-3.
In De Galgenwaard resulteerde de ontmoeting tussen FC Utrecht en Feyenoord in een spectaculaire 3-3.

• Bij een zege prolongeert Feyenoord sowieso de koppositie. In dat geval tikken de Rotterdammers maandag hun 250ste dag als lijstaanvoerder in dit seizoen aan, een evenaring van het clubrecord uit het kampioensjaar 1998/99. Vanzelfsprekend zal dan dinsdag de verbetering volgen.

• Als Feyenoord in de laatste vier wedstrijden zegeviert, is de ploeg sowieso landskampioen. Sinds de eeuwwisseling pakten de Rotterdammers alleen in het seizoen 2011/12 het maximaal aantal van twaalf punten in de laatste vier speelrondes.

• FC Utrecht won zijn laatste vier Eredivisie-wedstrijden. De laatste keer dat de Domstedelingen vijf keer achtereen triomfeerden, was in de jaargang 2000/01. Dat is tevens een clubrecord.

• Nu al heeft FC Utrecht net zoveel punten (53) als in de volledige jaargang 2015/16. Destijds verloren de Domstedelingen dus de KNVB-bekerfinale en grepen ze in de play-offs naast een Europees ticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.