Feyenoord reist later dan gepland af naar Oekraïne

Reacties

Feyenoord zal woensdag later dan aanvankelijk was gepland naar Kiev afreizen voor de wedstrijd in de play-offs van de Europa League tegen Zorya Luhansk. In verband met de aangepaste vliegtijd werkt de selectie van trainer Fred Rutten de laatste training achter gesloten deuren af op Varkenoord.

Feyenoord reist later dan gepland af naar Oekraïne

Aanvankelijk zou Feyenoord woensdagochtend al afreizen naar Oekraïne. De Rotterdammers, bij wie alleen de geblesseerde Khalid Boulahrouz ontbreekt, willen echter zo kort mogelijk verblijven in het Oost-Europese land en zullen donderdagavond na afloop van het heenduel in het Valeri Lobanovski Stadion, waar dus niet wordt getraind, dan ook meteen weer terugvliegen naar Nederland.

In aanloop naar de start van het EL-tweeluik moest Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken, de spelers van Feyenoord nog geruststellen. Een deel van de spelersgroep had zijn twijfels over de trip naar Oekraïne, waar het rond Donetsk en Luhansk nog altijd onrustig is door de strijd met pro-Russische rebellen. Bovendien vond in deze omgeving vorige maand de ramp met vlucht MH17 plaats, waarbij 195 Nederlanders omkwamen.

'We kunnen - zeker ook gezien de ramp met de vlucht MH17 - heel slecht begrijpen dat de UEFA ons dringende verzoek daartoe om buiten Oekraïne te spelen, niet heeft gehonoreerd. Tegenover dat gevoel staan echter talloze feiten waaruit je niet anders kunt concluderen dan dat we veilig kunnen afreizen', liet algemeen directeur Eric Gudde daarover dinsdag nog weten.

Desalniettemin is Gudde, samen met onder anderen teammanager Bas van Noortwijk, al naar Kiev afgereisd. 'We kunnen dan onder meer het stadion, het hotel en de route naar het stadion bekijken. Op die manier kunnen wij zorgen voor de meest optimale mogelijkheden voor de ploeg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.