Feyenoord plukt nu al de vruchten van Kuijt en Guidetti

Reacties

Sinds Feyenoord heeft laten doorschemeren dat het Dirk Kuijt en John Guidetti graag wil terughalen naar De Kuip, zijn de huidige aanvallers aan een serieus tegenoffensief begonnen. Het wordt nog dringen in de spits bij de Rotterdammers.

Feyenoord plukt nu al de vruchten van Kuijt en Guidetti

Eerst werd Colin Kazim-Richards verweten dat hij tekortschoot voor een topclub. De huurling van Bursaspor heeft zelf echter wel oren naar een langer verblijf in De Kuip, dus restte hem maar één ding: scoren. Sinds Feyenoord in februari openlijk flirtte met Kuijt, schoot het rendement van de Turk omhoog. Drie goals en twee assists in de Eredivisie, plus een treffer in de Europa League bij AS Roma (1-1). En dat terwijl een hamstringblessure hem nog bijna een maand aan de kant hield.

Maar het werd nog gekker, want begin maart meldde technisch directeur Martin van Geel dat ook John Guidetti (foto boven) in beeld was. En sindsdien lijken ook de andere aanvallers van de Rotterdammers hun duivels te hebben ontbonden. Wat te denken van Elvis Manu, die net terugkomt van een liesblessure? Hij had zich al even laten zien met een goal in de Europa League tegen Roma (1-2), maar in maart maakte hij Eredivisiedoelpunten in Dordrecht en twee in Alkmaar, waar hij ook nog voor een assist tekende.

En door de blessure van Kazim-Richards benutte ook Mitchell Te Vrede zijn speeltijd optimaal. De Amstelvener werd ondanks zijn vijf goals aan het begin van het seizoen te licht bevonden om eerste spits van Feyenoord te zijn, maar profileerde zich tegen NAC weer als de man die vaak op de juiste plek staat. Tegen NAC Breda (3-0) tikte hij er weer twee binnen. En in diezelfde wedstrijd maakte ook een andere speler een eind aan een moeizame periode.

'Geef die bal maar aan Jean-Paul', werd een jaar geleden nog veelvuldig door Het Legioen gezongen, maar de acties van Jean-Paul Boëtius lukten al maanden niet meer. Tegen NAC was hij de gouden wissel van Fred Rutten, die binnen een minuut met een assist op Te Vrede de nodige impulsen aan het elftal gaf. En ook twee weken later was hij belangrijk, toen hij tegen PSV met een fraaie een-twee de 2-0 opzette.

Elvis Manu (links) wijst even op de goede prestaties van Anass Achahbar.
Elvis Manu (links) wijst even op de goede prestaties van Anass Achahbar.

Dat doelpunt werd gemaakt door Anass Achahbar, het grote talent dat net onder een dikke laag stof vandaan was gekropen. Na zijn winnende tegen Dordrecht (1-2) besliste hij de topper tegen PSV met twee goals (2-1) en was hij trefzeker tegen AZ (1-4). Feyenoord hoopt de jongeling door zijn goede prestaties nu langer in De Kuip te houden.

Buiten deze vijf opgeleefde aanvallers, beschikt Feyenoord ook nog over miljoenenaankoop Bilal Basaçikoglu, die de hoge verwachtingen nog niet heeft kunnen inlossen. De van SC Heerenveen overgekomen vleugelaanvaller kampt met mentale problemen, die hij via een speciaal traject hoopt te overwinnen. De club helpt hem daarbij.

Jens Toornstra werd dit seizoen veelvuldig gebruikt als rechterspits, maar is van nature een middenvelder. Ook beschikken de Rotterdammers nog over Wessel Dammers, die in Eredivisieverband nog geen enkele keer in actie kwam voor de hoofdmacht.

Feyenoord kampt dus al met een overschot aan spitsen, wat door de mogelijke komst van Kuijt en Guidetti alleen maar zal toenemen. Maar toch, de belangstelling voor deze twee aanvallers alleen al heeft eigenlijk al meer doelpunten opgeleverd dan zelfs de grootste criticus in Rotterdam-Zuid had kunnen voorzien. (Oscar van der Horst)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.