Feyenoord pas laat langs Excelsior in benefietwedstrijd

Een dag voordat het afreist naar het trainingskamp in Marbella heeft Feyenoord een benefietwedstrijd in De Kuip tegen Excelsior op weinig overtuigende wijze met 1-0 gewonnen.

Feyenoord pas laat langs Excelsior in benefietwedstrijd

Feyenoord wil er in de winterstop voor zorgen dat het zich tijdens de tweede seizoenhelft serieus kan mengen in de strijd om het landskampioenschap. Na vier opeenvolgende zeges in de Eredivisie tegen PSV (3-1), SC Heerenveen (1-2), FC Groningen (1-0) en PEC Zwolle (3-0) had de ambitieuze ploeg van trainer Ronald Koeman echter de grootste moeite om stadgenoot Excelsior te verslaan.

Feyenoord trad aan zonder de geblesseerde doelman Erwin Mulder maar Koeman had aanvoerder Graziano Pellè bijvoorbeeld wel gewoon aan de aftrap laten verschijnen. De thuisclub slaagde er echter maar mondjesmaat in Excelsior-doelman Jordy Deckers op de proef te stellen. Samuel Armenteros kreeg na een half uur nog de grootste kans, maar hij schoot te zacht in.

Na de onderbreking veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. Feyenoord bleef domineren, maar mocht daarbij wel van geluk spreken dat Excelsior niet op voorsprong kwam. In de eerste wedstrijd onder trainer Marinus Dijkhuizen, die Jon Dahl Tomasson opvolgt, kopte invaller Carlo de Reuver echter recht in de handen van Ronald Graafland (ex-Excelsior) en schampte Erwin Nuytinck de lat.

Feyenoord stelde in de slotfase uiteindelijk toch nog orde op zaken. Nadat invaller Wesley Verhoek nog de binnenkant van de paal had geraakt, brak Tonny Vilhena (foto) twee minuten voor tijd de ban uit een vrije trap. Desondanks is het voor Koeman en zijn mannen te hopen dat het weinig overtuigende optreden tegen Excelsior een incident is, met de Eredivisie-duels tegen FC Utrecht en ADO Den Haag en de Klassieker om de KNVB-beker tegen Ajax in het vooruitzicht.

Bekijk hier al onze video's