Feyenoord pas in extra tijd langs nummer laatst Dordrecht

Reacties

Feyenoord is in Dordrecht met de schrik vrijgekomen. In de tweede minuut van de extra tijd zorgde Anass Achahbar voor een uiterst gelukkige zege aan De Krommedijk (1-2).

Feyenoord pas in extra tijd langs nummer laatst Dordrecht

Trainer Fred Rutten had de opstelling van Feyenoord flink door elkaar moeten gooien door de blessures van Colin Kazim-Richards, Luke Wilkshire, Jean-Paul Boëtius en Sven van Beek. Dat betekende speeltijd voor Mitchell Te Vrede, Rick Karsdorp, Elvis Manu en Khalid Boulahrouz. En al die wisselingen hadden zeker hun uitwerking op het spel van Feyenoord, dat slordig aan het duel begon.

FC Dordrecht vecht onder leiding van rasopportunist Jan Everse vol vertrouwen voor zijn laatste kans en was in het eerste kwartier al meteen twee keer gevaarlijk, weliswaar met hulp van de Rotterdamse defensie. Eerst kwam Boulahrouz met de schrik vrij toen de bal na slecht opruimen vlak naast zijn eigen doel belandde. Kort daarna kreeg nota bene Feyenoord-huurling Matthew Steenvoorden de eerste schietkans, maar zijn schot smoorde.

Feyenoord herpakte zich en deelde de eerste speldenprik uit via Te Vrede. Maar twee minuten later was het wel raak. Elvis Manu stond rustig op de bal te wachten in het Dordtse zestienmetergebied en kreeg hem van aanvoerder Jordy Clasie precies waar hij wilde. Hij verschalkte Filip Kurto met een harde kopbal in het dak van het doel.

Toch zat Feyenoord niet lekker in de wedstrijd, wat te zien was aan de verdedigende steken die het liet vallen. Zo dook Giovanni Korte op slag van rust op voor Kenneth Vermeer. Maar zoals zo vaak dit seizoen wist de keeper met een prachtige voetreflex een tegentreffer te voorkomen.

De Rotterdammers verzuimden het krachtsverschil in meer doelpunten uit te drukken en naarmate de tijd vorderde kwam het steeds meer op mentaliteit aan. De thuisploeg, waar ex-Feyenooder Andwéle Slory inmiddels ook in het veld was gekomen, werd steeds gevaarlijker. En na een uur gebeurde wat Feyenoord over zichzelf afriep.

Gelijkmaker
Joris van Overeem wist met een voorzet op maat de opstomende back Jeffry Fortes te bereiken, die met het hoofd de gelijkmaker binnen kopte. Bij Dordrecht leek daarna de pijp leeg, maar Feyenoord ging slordig met de zeeën van ruimte om. Zeker toen Te Vrede een reuzenkans om zeep hielp, leken de Rotterdammers punten te gaan verspelen. De spits schoot slap in voor het praktisch lege doel, waardoor Sean Klaiber op de lijn kon redden.

In de tweede minuut van de extra tijd beloonde invaller Anass Achahbar de Rotterdammers rijkelijk, door een voorzet van Miquel Nelom binnen te koppen. Het is aan Vermeer te danken dat de Dordtse keeper Filip Kurto, die mee naar voren was gegaan bij een corner, in de 94ste minuut niet voor 2-2 zorgde.

Feyenoord blijft derde en staat vier punten voor op AZ. Voor het dappere FC Dordrecht is het gat met nummer zeventien NAC Breda nu zeven punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.